ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα στους Βρετανούς: «Μην τρέχετε πανικόβλητοι στα σούπερ μάρκετ»

0

Δεν υπάρχει ανάγκη οι Βρετανοί να κάνουν μαζικές αγορές βασικών αγαθών μετά την επιβολή νέων περιορισμών από την κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της Tesco, της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε χθες στους Βρετανούς να εργάζονται από το σπίτι όπου είναι αυτό δυνατόν και έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίς, με τους νέους περιορισμούς πιθανόν να διαρκούν ακόμα και έξι μήνες.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν εικασίες για το εάν οι Βρετανοί θα σπεύσουν μαζικά στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες βασικών προϊόντων, όπως συνέβη τον Μάρτιο, όταν άδειασαν τα ράφια και στη συνέχεια επιβλήθηκε διανομή ορισμένων αγαθών με δελτίο.
«Ενθαρρύνουμε απλά τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους όπως συνήθως»

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Tesco Ντέιβ Λιούις δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο, καθώς υπάρχει επάρκεια τροφίμων.

«Το μήνυμα είναι αυτό του καθησυχασμού. Νομίζω ότι η Βρετανία είδε πόσο καλά τα κατάφερε η βιομηχανία τροφίμων την περασμένη φορά, άρα υπάρχουν πολύ καλές προμήθειες τροφίμων», δήλωσε στο Sky News. «Απλά δεν θέλουμε να δούμε και πάλι αγορές εν μέσω πανικού διότι αυτό δημιουργεί ένταση στην εφοδιαστική αλυσίδα, και αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται. Άρα, ενθαρρύνουμε απλά τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους όπως συνήθως».

Πρόσθεσε ότι αναμένει πάντως ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση στα προϊόντα που αποθηκεύουν οι καταναλωτές στα σπίτια τους. Χθες, ο Τζάιλς Χάρλεϊ, διευθύνων σύμβουλος της Aldi UK, του πέμπτου μεγαλύτερου στη Βρετανία ομίλου σούπερ μάρκετ, απέστειλε email στους πελάτες της εταιρίας για να τους καθησυχάσει μετά τις ανακοινώσεις του Τζονσον.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ