ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

TikTok και WeChat δια νόμου εκτός ΗΠΑ - Απαγορεύεται το κατέβασμά τους

0

Το είπε και το έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προχώρησε στην απαγόρευση νέων λήψεων για τις κινεζικές εφαρμογές TikTok και Wechat. Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έλαβε την παραπάνω απόφαση κι ως εκ τούτου, οι προαναφερθείσες εφαρμογές μένουν έξω από το app store της Apple, το Google Play της Alphabet και από άλλες πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ.

Η σχετική απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα μ' αυτήν απαγορεύει στον κόσμο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες να «κατεβάσουν» την κινεζική εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και την κινεζική εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο TikTok από την 20ή Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η απαγόρευση των νέων λήψεων της TikTok στις ΗΠΑ θα μπορούσε ακόμη και να ανακληθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προτού τεθεί σε ισχύ αργά την Κυριακή, καθώς η ιδιοκτήτρια της TikTok, η ΒyteDance, αγωνίζεται για να επιτύχει συμφωνία για την τύχη των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

Μιλώντας στο Reuters, ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος σημείωσε ότι «έχουμε αναλάβει σημαντική δράση για την καταπολέμηση της κακόβουλης συλλογής προσωπικών δεδομένων των Αμερικανών πολιτών από την Κίνα, προωθώντας παράλληλα τις εθνικές αξίες μας, τους δημοκρατικούς κανόνες και την επιθετική επιβολή των αμερικανικών νόμων και κανονισμών».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ