ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Καραντίνα 14 ημερών επιβάλλει η Ιρλανδία σε ταξιδιώτες από Ελλάδα

0

Καραντίνα 14 ημερών επιβάλλει από την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, η Ιρλανδία σε όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν στη χώρα από Ελλάδα και Ιταλία, καθώς η ιρλανδική κυβέρνηση ενισχύει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω κορονοϊού.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση μεγάλων αεροπορικών εταιρειών όπως η Ryanair και η Aer Lingus. Πιο συγκεκριμένα η Ryanair, η οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο αμφισβητώντας τη νομιμότητα της καραντίνας, τόνισε ότι οι αεροπορικές εταιρείες και ο τουρισμός γενικότερα «δεν μπορούν να αντέξουν περαιτέρω καθυστερήσεις ή αναποφασιστικότητα». Η εταιρεία μάλιστα έχει απειλήσει ότι θα κλείσει τις βάσεις της σε δύο από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιρλανδίας, του Σάνον και του Κορκ, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εάν δεν χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Από την άλλη πλευρά, η Aer Lingus εξέφρασε την ανησυχία της με ανακοίνωση που τονίζει ότι η ιρλανδική κυβέρνηση είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι σκοπεύει να υιοθετήσει μια πιο χαλαρή πρόταση που εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντί για αυτό όμως μείωσε τον αριθμό των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Η νέα «Πράσινη Λίστα» που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα εξαιρεί από την καραντίνα τους ταξιδιώτες που προέρχονται από επτά χώρες: την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και την Πολωνία.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ