ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ για κορονοϊό: Πιο σημαντικό το άνοιγμα των μπαρ από την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία;

0

Σε μια φάση αποφασιστικής σημασίας κόντρα στην κορονοϊό μπαίνει η Ευρώπη, με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την έλευση του φθινοπώρου. Γι' αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για τον κορονοϊό. Οπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τις καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, Μάικλ Ράιαν, «είναι καιρός να σταματήσουμε να «κυνηγάμε χίμαιρες» και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να κρατήσουμε τους νέους στο σχολείο, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδεχθούμε αναπόφευκτες θυσίες».

«Η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στους εσωτερικούς χώρους. Η πίεση της μόλυνσης θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ράιαν στη διάρκεια μιας εικονικής συνέντευξης Τύπου. Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί για να παραμείνουν μέσα στην κοινωνική ζωή τόσο οι πιο νέοι όσο και οι πιο ηλικιωμένοι. Ο μόνος τρόπος είναι οι ενήλικοι να κρατήσουν επαρκή απόσταση ώστε να βοηθήσουν στη μείωση της μόλυνσης». «Τι είναι πιο σημαντικό; Η επιστροφή των παιδιών μας στις τάξεις ή το άνοιγμα των νάιτ κλαμπ και των μπαρ;» ήρθε να συμπληρώσει.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι άνθρωποι ηλικίας κάτω των 20 ετών αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των κρουσμάτων και λιγότερο από το 0,2% των θανάτων. Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείνουν, παρά «ως ύστατο μέτρο» στις ζώνες πολύ ισχυρής μετάδοσης του κορονοϊού, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ