ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε Βρετανία και Βραζιλία

0

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Πέμπτη 846 νέα κρούσματα της COVID-19, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τον τελευταίο και πλέον μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης δείχνουν ότι το ημερήσιο σύνολο ήταν τελευταία υψηλότερο στις 28 Ιουνίου, με 901 νέα κρούσματα.
Καραντίνα 14 ημερών για τους ταξιδιώτες από το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που θα φθάνουν στη Βρετανία από το Λουξεμβούργο θα πρέπει να μπαίνουν μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες, απηχώντας μια απόφαση που είχε λάβει νωρίτερα σήμερα η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Σκωτίας.

"Στοιχεία του Κοινού Κέντρου Βιοασφάλειας και Δημόσιας Υγείας δείχνουν σημαντική αλλαγή και στο επίπεδο και στον ρυθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Λουξεμβούργο, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών. Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα και θα τεθούν σε ισχύ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.   

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων δύο μηνών

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε σήμερα την υψηλότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων της COVID-19 των τελευταίων δύο μηνών με 85 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σύγκριση με έναν μέσο όρο περίπου 20 κρουσμάτων ημερησίως κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος ημερήσιος που ανακοινώνεται στη χώρα από τα τέλη Μαΐου.

"Τα σημερινά στοιχεία μπορεί να είναι ένα στίγμα που συνδέεται με ορισμένες ειδικές εστίες ή μπορεί να είναι μια ένδειξη για κάτι πιο σημαντικό", δήλωσε ο επικεφαλής της Ιατρικής Υπηρεσίας Ρόναν Γκλιν σε συνέντευξη Τύπου. "Ελπίζω αυτό να είναι ένα στίγμα". 

Βραζιλία: 1.129 θάνατοι σε ένα 24ωρο εξαιτίας της Covid-19

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 1.129 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 57.837 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έφθασε έτσι τους 91.263 νεκρούς επί συνόλου 2,6 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας της Βραζιλίας επισημαίνει ότι τα δεδομένα τα οποία ανακοινώνονται το υπουργείο Υγείας είναι πιθανότατα πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, αφού δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ στο κράτος αυτό των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.  

Ισραήλ: Τους 500 έφθασαν οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ενημέρωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε εννέα νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.737 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 500 νεκρούς επί συνόλου 70.036 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 26.047, κατά την ίδια πηγή. Το υπουργείο ανέφερε πως 10.743 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ και αύξησε το σύνολο των ιαθέντων σε 26.047.

 Νωρίτερα χθες Πέμπτη, οι ισραηλινές αρχές δημοσιοποίησαν δεδομένα που δείχνουν ότι το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 21,5%, με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 874.000. Η ανεργία έπληττε το 27,5% του εργατικού δυναμικού — ήτοι πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους — τον Απρίλιο, αν και στις αρχές της χρονιάς, τον Φεβρουάριο, δεν ξεπερνούσε το 3,9%, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού πλήττει την ισραηλινή οικονομία.
 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ