ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Δικό μας θέμα η Αγιά Σοφιά, δεν θέλουμε ένταση στη Μεσόγειο

0

Αμετακίνητος στη θέση του για την Αγιά Σοφιά εμφανίστηκε εκ νέου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Kriter.

«Η τελική απόφαση για το καθεστώς της Αγιάς Σοφιάς αφορά το τουρκικό έθνος και κανέναν άλλο. Είναι εσωτερικό μας θέμα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί για την μετατροπή σε τζαμί του ναού της Αγίας Σοφίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προκαλεί και με την ημερομηνία που διάλεξε για να γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά, είπε, επίσης, για την απόφαση του 1934 η οποία χαρακτήρισε μουσείο την Αγιά Σοφιά ότι «ήταν εξαιρετικά επώδυνη για το έθνος μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται και στα τεκταινόμενα στην περιοχή της Μεσογείου υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «δεν θέλει την ένταση στην περιοχή».

«Το λέω καθαρά και δυνατά. Δεν θέλουμε την ένταση στη Μεσόγειο, που έχει αποτελέσει λικνο διαφορετικών πολιτισμών κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων αποτελούν μια ευκαιρία για όλη την περιοχή» λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και προσθέτει:

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε κάθε προσφορά που βασίζεται στη συνεργασία και την δίκαιη διανομή. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους σε αυτή τη βάση».

protothema.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ