ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κίνα λέει ότι στο Καζακστάν έχει ξεσπάσει «πνευμονία πιο θανατηφόρα και από τον κορονοϊό»

0

Οι Αρχές του Καζακστάν αρνούνται αναφορά Κινέζων αξιωματούχων ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ξέσπασμα μιας «άγνωστης πνευμονίας», η οποία είναι δυνητικά πιο θανατηφόρα και από τον κορονοϊό που πλήττει τον πλανήτη. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, την περασμένη Πέμπτη η πρεσβεία της Κίνας στο Καζακστάν προειδοποίησε τους Κινέζους κατοίκους της χώρας για τη νέα αυτή πνευμονία, ωστόσο το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία αυτή είναι αναληθής.

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διευκρίνισε την περασμένη Παρασκευή η πνευμονία για την οποία γίνεται λόγος στο Καζακστάν έχει «πέσει στα ραντάρ» του και πως θα μπορούσε να είναι ο κορονοϊός. «Η αυξητική πορεία του κορονοϊού στη χώρα υποδηλώνει ότι πολλές από τις περιπτώσεις που καταγράφονται ως η νέα πνευμονία είναι, στην πραγματικότητα μη διαγνωσμένα περιστατικά Covid-19», σημείωσε ο Mike Ryan, επικεφαλής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την πρεσβεία της Κίνας, 1.772 άνθρωποι έχουν πεθάνει το πρώτο εξάμηνο του 2020 και 628 μόνο τον Ιούνιο, από αυτή τη «νέα πνευμονία». Παράλληλα, όπως αναφέρει το εν λόγω έγγραφο, το ξέσπασμα της επιδημίας έχει συμβεί σε τρεις επαρχιακές πόλεις και πως ανάμεσα στα θύματα είναι και Κινέζοι πολίτες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παραδέχθηκε την ύπαρξη μιας «ιογενούς πνευμονίας απροσδιόριστης αιτιολογίας», ωστόσο διευκρίνισε πως η προειδοποίηση της κινεζικής πρεσβείας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα.

Μέχρι τις 10 Ιουλίου, το Καζακστάν είχε καταγράψει περίπου 55.000 κρούσματα κορονοϊού και 264 νεκρούς από την πανδημία, ενώ η κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown, εξαιτίας της αύξησης των νέων περιστατικών μόλυνσης.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ