ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παράταση της απαγόρευσης ταξιδιών σε μη ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τα τέλη Αυγούστου

0

Η Γερμανία θα παρατείνει την ταξιδιωτική της οδηγία για μη ευρωπαϊκές χώρες έως τα τέλη Αυγούστου, αλλά θα άρει τους συνοριακούς ελέγχους για όλες τις γειτονικές της χώρες έως τα μέσα Ιουνίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα υπουργοί.

Καθώς αποκλιμακώνεται κάπως η κρίση του κορονοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε ότι η Γερμανία δεν έχει ακόμα συστήματα με τον υπόλοιπο κόσμο που να της επιτρέπουν να αξιολογεί και να συντονίζει τα ταξίδια ώστε να εξασφαλίζει πως αυτά δεν θα επιφέρουν εν δυνάμει ανυπολόγιστους κινδύνους. «Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε να αποκλειστούν Γερμανοί σε διάφορα σημεία του κόσμου και πάλι αυτό το καλοκαίρι ή οι παραθεριστές να επιστρέφουν στη Γερμανία χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ιός», ανέφερε ο Μάας σε ανακοίνωση.

Ο Μάας, γνωρίζοντας ότι πολλοί παραθεριστές θέλουν να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η βόρεια Αφρική και η νοτιοανατολική Ασία, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να εξετάζει την ταξιδιωτική προειδοποίηση μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα άρει την καθολική ταξιδιωτική απαγόρευση για τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τη Βρετανία, την Ισλανδία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ελβετία από τις 15 Ιουνίου, ανοίγοντας τον δρόμο για ξεχωριστές ταξιδιωτικές οδηγίες για μεμονωμένες περιοχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεχόφερ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία πάει ένα βήμα παραπέρα και θα άρει τους συνοριακούς ελέγχους με την Ελβετία, τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Δανία έως τις 15 Ιουνίου, ενώ προειδοποίησε ότι η χώρα θα επανεξετάσει το θέμα εάν επιδεινωθεί η κατάσταση με τον ιό.

Ο Ζεχόφερ δήλωσε επίσης ότι οι υφιστάμενοι κανόνες για μη Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν να έρθουν στη Γερμανία θα παραταθούν έως τα τέλη Ιουνίου.
 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ