ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανοίγουν τα σύνορα απο τις 15 Ιουνίου

0

Την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Βρετανία, την Ισλανδία, την Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν από τις 15 Ιουνίου πρότεινε πριν από λίγο στο υπουργικό συμβούλιο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Δεν φτάσαμε εύκολα σε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι υπήρξαν εντατικές συνομιλίες με τους ευρωπαίους εταίρους. Διευκρίνισε ακόμη ότι σε κάποιες χώρες η είσοδος σε τουρίστες ενδεχομένως να επιτρέπεται σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 15ης Ιουνίου, αναφέροντας ενδεικτικά την Ισπανία.

Σύμφωνα ακόμη με το έγγραφο που υπέβαλε ο κ. Μάας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση που βρίσκεται σε ισχύ για όλον τον κόσμο μέχρι και τις 14 Ιουνίου, θα αντικατασταθεί από λεπτομερή καταγραφή της κατάστασης για κάθε μία από τις περίπου 200 χώρες τις οποίες αφορά η οδηγία.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Και εξαρτάται από τον καθένα μας το εάν θα υπάρξει και δεύτερο κύμα», τόνισε ο υπουργός και επανέλαβε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει πάντως να πραγματοποιήσει επιχείρηση επαναπατρισμού κατά την διάρκεια του καλοκαιρού.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ