ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου προς Γερμανούς τουρίστες: «Ελάτε στην Τουρκία για ασφαλείς διακοπές»

0

Επιστολή με την οποία διαβεβαιώνει τους Γερμανούς τουρίστες ότι η Τουρκία αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς για διακοπές φέτος το καλοκαίρι απέστειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει διαρκώς ότι η Τουρκία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής καθώς και τις διεθνείς πιστοποιήσεις για μία ασφαλή διαμονή και καλεί τους Γερμανούς τουρίστες να προτιμήσουν φέτος την Τουρκία για τις διακοπές τους.

Όπως αναφέρει η επιστολή:

«Η παρουσία Γερμανών τουριστών στην Τουρκία, η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τους, μάς έδινε πάντα ευτυχία. Πέρυσι, οι Γερμανοί κατέκτησαν τη δεύτερη θέση μεταξύ των ξένων που έκαναν διακοπές στη χώρα μας, με 5 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν επισκεφτεί την Τουρκία. Φέτος περνάμε μια δύσκολη περίοδο, αλλά με τα μέτρα που έχουμε λάβει θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τους Γερμανούς φίλους μας στη χώρα μας. Μία τέτοια περίοδο γνωρίζουμε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε όλες τις κατάλληλες συνθήκες για διακοπές σε ένα ασφαλές και ήσυχο περιβάλλον. Και λαμβάνουμε κάθε απαραίτητη προφύλαξη για αυτό.

Πρώτα απ 'όλα θέλω να αναφέρω το εξής: Στις 11 Μαρτίου, οπότε κηρύχθηκε ο Covid-19 παγκόσμια πανδημία, τέθηκε υπό έλεγχο τόσο στην Τουρκία όσο και στη Γερμανία. Το τουρκικό σύστημα υγείας έχει αποδείξει τις δυνατότητες που διαθέτει απέναντι σε μία τόσο σοβαρή κρίση. Τα νοσοκομεία μας πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις στο θέμα της χωρητικότητας, της διαθεσιμότητας κρεβατιών εντατικής θεραπείας και των πρωτοκόλλων θεραπείας. Η Τουρκία πια από τον Ιούνιο κι έπειτα θα ξεκινήσει σταδιακά την τουριστική δραστηριότητα και τις πτήσεις με το εξωτερικό, αρχίζοντας να δέχεται τουρίστες.

Ως εκ τούτου, οι Γερμανοί φίλοι μας που επιθυμούν να περάσουν αυτές τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό μπορούν να έρθουν στην Τουρκία και να τις περάσουν με ασφάλεια και ηρεμία. Θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι είμαστε έτοιμοι να τους καλωσορίσουμε στην Αττάλεια, την Αλικαρνασσό και τη Μαρμαρίδα.

Έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις στα ξενοδοχεία μας, στα τουριστικά χωριά μας και σε ολόκληρο τον τουριστικό τομέα για να φιλοξενήσουμε τους Γερμανούς φίλους μας από τον Ιούνιο. Η διαδικασία της πιστοποίησης έναντι του Covid-19 έχει ήδη ολοκληρωθεί από την γερμανική TÜV και τη Royal Cert σε όλα τα καταλύματα, τα λεωφορεία, τους επιβάτες και το προσωπικό. Επιπλέον, τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγείας στα αεροδρόμια και τις πτήσεις μας. Τα μέτρα που έχουμε λάβει εντάσσουν την Τουρκία ανάμεσα στις «Ασφαλείς Χώρες» (Safe Countries) του κόσμου για τουρισμό.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού μας, κ. Μεχμέτ Ερσόι, εξήγησε με επιστολή στο Γερμανό ομόλογό του λεπτομερώς τα μέτρα που έχουμε λάβει ώστε να πληρούν τις ανάγκες της υγείας και της υγιεινής. Δήλωσε ότι επιθυμούμε να ξεκινήσουμε τις αμοιβαίες πτήσεις με τη Γερμανία από τον Ιούνιο. Φυσικά, τα γκρουπ των Γερμανών τουριστών θα μεταφερθούν στη χώρα μας αποκλειστικά με πτήσεις τσάρτερ.

Είχα μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό μου, Χάικο Μάας, στις 19 Μαΐου. Σε αυτή τη συνάντηση, συζητήσαμε λεπτομερώς την έναρξη της τουριστικής περιόδου μεταξύ των χωρών μας.

Από τώρα και στο εξής, επιταχύνουμε τις προετοιμασίες μας για να ανοίξουμε την τουριστική σεζόν με τους συνεργάτες μας, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Γερμανίας και των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε κατά τη θερινή περίοδο 2020 τους Γερμανούς επισκέπτες μας με τον πλέον ασφαλή, υγιεινό και ήρεμο τρόπο. Περιμένουμε τους Γερμανούς φίλους μας που αγαπούν τη φύση, τον πολιτισμό, την κουζίνα και τις τέχνες της χώρας μας να ζήσουν ξανά αυτές τις ομορφιές της Τουρκίας στο έπακρο», καταλήγει η επιστολή Τσαβούσογλου.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ