ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η Τουρκία γράφει έπος στον τομέα της υγείας

0

Τα εύσημα στο σύστημα υγείας της χώρας του στην αντιμετώπιση του κορονοϊού απένειμε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εγκαίνια ενός νέου νοσοκομείου αναφοράς στην Κωνσταντινούπολη

«Σήμερα με τα 5.400 εξοπλισμένα οχήματα και τα 19 αεροχήματα διαθέτουμε έναν από τους πιο σύγχρονους στόλους ασθενοφόρων. Η Τουρκία γράφει το δικό της έπος στον τομέα της υγείας. Στη νέα παγκόσμια τάξη που θα προκύψει μετά την επιδημία του κορονοϊού θα δουλέψουμε περισσότερο, ώστε να αναδείξουμε τη χώρα στη θέση που της αξίζει. Ο κόσμος αντιμετωπίζει ελλείψεις σε αναπνευστήρες, αλλά εμείς ξεπεράσαμε αυτή την φάση με επιτυχία», είπε ο Ερντογάν.
Η μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας στην Κωνσταντινούπολη

Στο μεταξύ, τον νέο τουρκικό αναπνευστήρα, που θα χρησιμοποιηθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, παρουσίασε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, κατά τα εγκαίνια του νοσοκομείου στο Μπασάκσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτή τη στιγμή είναι 100. Προγραμματίσαμε να φτιάξουμε συνολικά 5.000 έως τα τέλη του Μαΐου», είπε ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι πλήρως λειτουργικό στις 15 Μαΐου. Το νοσοκομείο θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα εντατικής θεραπείας της Ευρώπης, καθώς θα έχει δυνατότητα 1.00 κλινών εντατικής θεραπείας.

«Με τα νέα νοσοκομεία της η Κωνσταντινούπολη θα γίνει η κορυφαία πόλη στον κόσμο σε υποδομές υγείας», δήλωσε ο Φαχρετίν Κοτζά.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ