ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Guardian: Οργιάζουν οι φήμες για τον Μπολσονάρου -Προσπαθεί να αποκρύψει ότι έχει κορωνοϊό

0

Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό και να επιχειρεί να το αποκρύψει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, η κυβέρνηση υποχρέωσε την διοίκηση του στρατιωτικού νοσοκομείου στη Βραζιλία, όπου εξετάστηκε και ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, να τους παραδώσει τη λίστα με τα ονόματα ασθενών, υπό τον φόβο μήπως ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, αλλά και η Πρώτη Κυρία αποδειχθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η λίστα ασθενών με κορωνοϊό και τα ονόματα που εξαφανίστηκαν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βραζιλιάνικης Floha de Sao Paulo, που παραθέτει το βρετανικό μέσο, δύο ονόματα παραλήφθηκαν από τη λίστα για λόγους «μυστικότητας». Τις φήμες έρχεται να φουντώσει και δεύτερο βραζιλιάνικο δημοσίευμα, της Correio Braziliense, που παραθέτει μαρτυρίες οικείων του προεδρικού μεγάρου, που ισχυρίζονται πως ο Ζαΐχ Μπολσονάρου και η Πρώτη Κυρία «ενδεχομένως να είναι αυτοί οι δύο ασθενείς» που παραλήφθηκαν.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα πλέον το θέμα της λίστας είναι «ταμπού» και υπάρχει εντολή να μην συζητείται εντός του προεδρικού μεγάρου της Βραζιλίας. Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υπεβλήθη.

Τα πρώτα δημοσιεύματα για τον Ζαΐχ Μπολσονάρου

Στις 13 Μαρτίου, δημοσιεύματα ήθελαν τον Ζαΐχ Μπολσονάρου να διαγιγνώσκεται θετικός στον κορωνοϊό, καθώς μέλος της βραζιλιάνικης αποστολής στις ΗΠΑ, διαγνώστηκε με τον Covid-19. Ο γιος του Βραζιλιάνου προέδρου ωστόσο Έρικ έσπευσε να διαψεύσει την είδηση στο Twitter.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ