ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Όσοι Κούρδοι δεν έχουν αποχωρήσει θα τους εξουδετερώσουμε

0

Ανακοίνωση για την κατάσταση μέχρι αυτή τη στιγμή της διαδικασίας απόσυρσης των Κούρδων μαχητών του YPG εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρεται, «μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει 136 οχήματα (με ένοπλους). Συνεχίζονται οι επί τόπου επιθεωρήσεις λαμβάνοντας κάθε είδους μέτρα ασφαλείας. Μετά την εκπνοή απόψε στις 22:00 της διορίας των 120 ωρών για την απόσυρση, οι τρομοκράτες που δεν θα έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, θα εξουδετερώνονται».

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής η κατάπαυση του πυρός έχει παραβιαστεί από τους Κούρδους 42 φορές, παρόλο που η τουρκική πλευρά δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόσκομμα στην απόσυρση του PKK/YPG.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο «Αναντολού» μετέδωσε ότι σε επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν Κούρδοι στο Τελ Αμπιάντ κατά τη διάρκεια της αποχώρησής τους και παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός, τρεις στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν. Η επίθεση σημειώθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο την ώρα που οι στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ανίχνευαν νάρκες στη συριακή πόλη.

Μέχρι στιγμής στην επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» έχουν σκοτωθεί 84 στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και άλλοι 310 έχουν τραυματιστεί.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ