ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Ο στρατός μας δεν θα εγκαταλείψει το συριακό έδαφος

0

Την έναρξη της απόσυρσης των Κούρδων μαχητών (YPG) από τη Βόρεια Συρία επιβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως, αν η απόσυρση ολοκληρωθεί μέσα σε 120 ώρες , τότε θα συναντηθεί και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για μια ξεχωριστή διαδικασία.

Σε δηλώσεις του έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «το χρονοδιάγραμμα των 120 ωρών ξεκίνησε. Σαφώς γίνεται λόγος για αποχώρηση της τρομοκρατικής οργάνωσης από την περιοχή. Πήραμε την υπόσχεση ότι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας θα παρακολουθήσει κυρίως η Τουρκία. Θα είμαστε συνεχώς σε επαφή, οι επαφές των αντιπροσωπειών θα συνεχιστούν. Αν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσυρσης μέσα σε αυτές τις 120 ώρες, την Τρίτη θα συναντηθώ με τον κ. Πούτιν, την οποία βλέπω ως μία ξεχωριστή διαδικασία. Με αυτές τις συνομιλίες θα έχουμε φέρει την ειρήνη με την Πηγή της Ειρήνης. Μίλησα με τον υπουργό Άμυνας και μου ανέφερε ότι ξεκίνησε η απόσυρση. Οι δυνάμεις μας δεν θα εγκαταλείψουν τις περιοχές που έχουν υπό τον έλεγχό τους. Υπάρχει μία διαδικασία 5 ημερών, τις εξελίξεις της οποίας θα παρακολουθούμε».

Αυτά δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος πρόσθεσε ότι διεξάγoνται αυτή τη στιγμή τηλεφωνικά διαπραγματεύσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και με χώρες της ΕΕ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ