ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός στην Τουρκία: Αίτημα του CHP για ακύρωση των περσινών προεδρικών εκλογών

0

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία μετά την απόφαση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της χώρας για επανάληψη στις εκλογές για το Δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP προσέφυγε με τη σειρά του στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο για την ακύρωση των αποτελεσμάτων του συνόλου των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη καθώς και για την ακύρωση των περσινών Γενικών και Προεδρικών Εκλογών!

Με λίγα λόγια το CHP προτείνει να κηρυχθούν άκυρες οι εκλογές του Ιουνίου του 2018 που έδωσαν μία ακόμη προεδρική θητεία στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος κυβερνά συνεχώς από το 2002.

Η λογική λέει ότι ένα τέτοιο αίτημα δεν μπορεί να έχει τύχη, ωστόσο αντικατοπτρίζει πλήρως το πολωμένο κλίμα που υπάρχει στην τουρκική πολιτική σκηνή το οποίο έφτασε στο απόγειό του με την απόφαση για την επανάληψη των εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Ερντογάν δέχθηκε την Τρίτη κριτική από δύο πρώην συνοδοιπόρους του, τον Αμπντουλάχ Γκιουλ και του Αχμέτ Νταβούτογλου οι οποίο στηλίτευσαν την απόφαση για την επανάληψη των εκλογών.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ