ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκλονιστική ιστορία του νεκρού αγοριού στη Μεσόγειο με τον ραμμένο σχολικό έλεγχο στα ρούχα

0

Η Μεσόγειος συνεχίζει αδιάλειπτα να αποτελεί έναν υγρό τάφο όπου χιλιάδες άνθρωποι που προσπάθησαν να βρουν έναν καλύτερο αύριο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, έχασαν την ζωή τους με τραγικό τρόπο.

Οι περισσότεροι χωρίς όνομα. Μονάχα αριθμούς. Και προσωπικές ιστορίες που όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

Μία από αυτές είναι και η ιστορία του «παιδιού χωρίς όνομα». Ένα αγόρι 14 ετών από το Μάλι που πνίγηκε στη Μεσόγειο στη προσπάθειά του να φτάσει στην Ευρώπη. Ένα παιδί που πρωταγωνιστεί σε ένα σκίτσο που το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες.

Κανείς δεν ξέρει το όνομά του εκτός από την Κριστίνα Κατανέο. Που φρόντισε να μάθουν όλοι την ιστορία του. Η Κατανέο είναι ιατροδικαστής στο Μιλάνο. Από το «τραπέζι» της έχουν περάσει πολλά από τα θύματα της Μεσογείου.

Όταν η Κατανέο ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τη σορό του μικρού αγοριού το είδε να φορά τζιν, γιλέκο, σακάκι και πουκάμισο. Δεν είχε χαρτιά ή κάποιο άλλο έγγραφο. Είχε όμως τον έλεγχο του. Τους βαθμούς του στα μαθητικά και τις φυσικές επιστήμες.

Ήταν ραμμένο στο εσωτερικό μέρος του μπουφάν που φορούσε το αγόρι.

Σε αυτό το σημείο όμως μπαίνει στην ιστορία ο γνωστός σκιτσογράφος Makkox. Ένα σκίτσο που έχει γεμίσει τα social media τις τελευταίες μέρες, δείχνει ένα αγόρι, καθισμένο στο βυθό της Μεσογείου να δείχνει τον έλεγχο του σε ένα χταπόδι, έναν καρχαρία κι άλλα πλάσματα του βυθού. Κι εκείνα να του δίνουν συγχαρητήρια για τους βαθμούς του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ