ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή για τα απογευματινά χειρουργεία: «Λες ψέματα»-«Άντε από δω»

0

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για ακόμα μια φορά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στη Βουλή.

Αυτή τη φορά, αφορμή αποτέλεσε στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων η αναφορά του υπουργού στα απογευματινά χειρουργεία και η δυνατότητα που θα δίνεται στους πολίτες να καλύψουν τα έξοδα με δαπάνες που θα εγκριθούν από το ταμείο ανάκαμψης.

«Σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία λειτουργούν χωρίς τα χρήματα του Υπ. Ανάπτυξης. Σήμερα όποιος ασθενείς θέλει μπορεί να πάρει τα 100 από τα 125 νοσοκομεία και να ζητήσει τον γιατρό που θέλει και με τον τιμοκατάλογο να χειρουργηθεί. Μετά αυτόν που περιμένει περισσότερο θα του λέμε θέλεις να πας το απόγευμα δωρεάν από το ταμείο ανάκαμψης;», είπε ο κ. Γεωργιάδης αρχικά, με τον κ. Πολάκη να παρεμβαίνει, λέγοντας: «Μιλάτε για τα απογευματινά χειρουργεία, έχετε αναλάβει ρόλο κασκαντέρ για την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, τα νοσοκομεία δεν είναι 100 είναι 25. Πού είναι τα λεφτά σε πιο υποπρόγραμμα θα μπει αυτό το πράγμα. Δεν το έχετε ούτε ως γενικό τίτλο».

«Αυτά που ακούω από τον Πολάκη είναι αδιανόητα. Μπροστά στο ακροατήριο εξηγούσα γιατί ζητούμε την έγκριση. Γιατί λέμε μετά το Πάσχα; Έχουμε κάνει αίτημα τροποποίησης. Θα εγκριθεί. Αυτό πιστεύω. Αν δεν εγκριθεί από το ταμείο ανάκαμψης τότε θα πάει από το ταμείο δημοσίων επενδύσεων», απάντησε ο υπουργός με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει επικίνδυνα στην αίθουσα και τον κ. Γεωργιάδη να αποχωρεί την ώρα που ο κ. Πολάκης φώναζε.

Ο διάλογος Γεωργιάδη -Πολάκη

    Πολάκης: Μπράβο, πόσο είναι αυτό;
    Γεωργιάδης; 70 εκατ. Ευρώ
    Πολάκης: Μας μασκαρεύετε, μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη
    Γεωργιάδης: Το τεχνικό χαρτί έχει κατατεθεί από τον Μάρτιο…Προ ολίγου μας κατηγόρησε ο άνθρωπος αυτός ότι λέμε ψέματα
    Πολάκης: Μα λες ψέματα, λες ψέματα
    Γεωργιάδης: Άντε από εδώ….
    Πολάκης: Όταν θα εγκριθεί τότε να μας το πεις. Όταν θα είμαι εδώ δεν μπορείς να κοροϊδεύεις.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ