ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση: «Όχι» στην κομματική πειθαρχία για γάμο ομόφυλων - Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων

0

 «Όχι» στην κομματική πειθαρχία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών λέει η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview. Παράλληλα τοποθετείται αρνητικά στο ενδεχόμενο διαγραφών στους «απείθαρχους».

Ειδικότερα με βάση τα ευρήματα της έρευνας για την Politic μόλις το 18%, σε αντίθεση με το 76%, κρίνει ότι τα κόμματα πρέπει να επιβάλλουν κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή και αφορά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, σε περίπτωση αποστασίας από την κομματική πειθαρχία στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία, οι πολίτες θεωρούν ότι δε θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις και συγκεκριμένα δεν πρέπει να διαγραφούν οι «απείθαρχοι» βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές καθώς θεωρεί ότι «είναι θέμα συνείδησης».

Αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις η συντριπτική πλειοψηφία (69%) θεωρεί πως οι αγρότες έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται και συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις τους μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μη κρατικά Πανεπιστήμια

Τέλος αναφορικά με την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων οι γνώμες διίστανται. Υπέρ της ίδρυσής τους τάσσεται το 49% ενώ κατά εμφανίζεται το 48%.

Ωστόσο η εικόνα είναι πιο καθαρή σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις και και τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια. Η πλειοψηφία των πολιτών (60%) ζητά την οριστική λήξη των καταλήψεων καθώς δεν το θεωρεί «σωστό» μέσο διαμαρτυρίας.

Πρόθεση ψήφου

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ. Συγκεκριμένα τα κόμματα με βάση την έρευνα συγκεντρώνουν:

ΝΔ: 29,1% (από 30,3% στην προηγούμενη μέτρηση)

ΣΥΡΙΖΑ: 11,9% (από 12,8%)

ΠΑΣΟΚ: 11% (από 11,8%)

ΚΚΕ: 7% (από 7,4%)

Ελληνική Λύση: 7,5% (από 7,1%)

Νέα Αριστερά: 4% (από 3,5%)

Πλεύση Ελευθερίας: 2,5% (από 2%)

Σπαρτιάτες: 2% (από 2,3%)

ΝΙΚΗ: 4,1% (από 4,3%)

Οι αναποφάσιστοι είναι στο 13,9% (από 13,1%)

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ