ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Φίλης: Ο Κασσελάκης είναι κάτι μεταξύ Μπέπε Γκρίλο και Τραμπ - Οι ευθύνες Τσίπρα για τις ήττες

0

Ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκαν στο στόχαστρο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά προς τον Στέφανο Κασσελάκη για άλλη μία φορά, αναφέροντας ότι «δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή, ακόμη χειρότερα, είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με τον Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε εγώ και ο λαός”».

«Είμαστε σε ένα κόμμα που την Κυριακή ηττήθηκε. Ποτέ δεν μιλήσαμε για τις πρώτες δύο ήττες. Η τρίτη ήττα είναι πιο επώδυνη, διότι ηττηθήκαμε από ανθρώπους, ένα μεγάλο μέρος των οποίων δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε για τρίτη φορά, γιατί απεμπολεί την ιστορία του και τη δύναμή του», προσέθεσε.

«Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω τη μάχη στο Συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει τον Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο εκπρόσωπος Τύπου», σχολίασε τις πρώτες αποφάσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο Νίκος Φίλης.

Φίλης: Καθοριστική η συμβολή του Τσίπρα στην πτώση του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελτικός ωστόσο ήταν και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φίλης, λέγοντας πως η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευθύνη όλων, όμως η «συμβολή» του τέως προέδρου του κόμματος ήταν καθοριστική.

Συγκεκριμένα ο κ. Φίλης ανέφερε: «Ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδό του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία».

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Φίλη:

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ