ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Μην πάτε στην παραλία στις 25 Ιουνίου

0

Τον νέο κύκλο της προεκλογικής του εκστρατείας ξεκινά σήμερα με ομιλία στο Περιστέρι, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι ο Δυτικός Τομέας της Αθήνας, όπου ανήκει το Περιστέρι, είναι μια από τις εκλογικές περιφέρειες που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Γεγονός στο οποίο αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του, ενώ υπογράμμισε επίσης την πρωτιά της ΝΔ στις "λαϊκές γειτονιές" της δυτικής Αθήνας. "Δεν ξέρω καν αυτό το έπαιζε το στοίχημα, 12 μονάδες μπροστά στη δυτική Αθήνα", σχολίασε χαρακτηριστικά.

“Που κρύφτηκαν αυτοί που έλεγαν ότι οι εκλογές ήταν ντέρμπι;”, διερωτήθηκε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ υποστήριξε ότι: “Κάποιοι εξακολουθούν και σήμερα να μην αντιλαμβάνονται τι έγινε και έχασαν στις 21 Μαΐου”.

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε τους ψηφοφόρους της ΝΔ ότι: " Αυτή η μεγάλη νίκη δεν λέει τίποτα, η κάλπη στις 25 Ιουνίου θα είναι άδεια." Εξήγησε επίσης ότι: "Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος γύρος, δεν είμαστε σε δημοτικές εκλογές, δεν προσμετράται το ποσοστό μας, όλα ξεκινούν πάλι από την αρχή".

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να απενεργοποιήσουν τη "νάρκη της απλής αναλογικής" στις 25 Ιουνίου, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στη ΝΔ. Επισήμανε άλλωστε ότι "τα μαθηματικά των εκλογών αλλάζουν από κάλπη σε κάλπη και θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε ότι ενδεχομένως στις 25 Ιουνίου ο πήχης της αυτοδυναμίας να ανέβει. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η αυτοδυναμία".

Ο κ.Μητσοτάκης είπε λοιπόν προς τους ψηφοφόρους: "Μην πάτε στην παραλία στις 25 Ιουνίου. Μη θεωρήσετε ότι αυτή η εκλογική μάχη έχει κριθεί".

Υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενώνει η επιθυμία τους για μία αδύναμη κυβέρνηση, ενώ ενδιαφέρονται μόνο ποιος θα έχει τα πρωτεία στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε συνεπώς ότι το διακύβευμα της κάλπης της 25ης Ιουνίου είναι μία σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, ενώ έπαιξε και το χαρτί της Τουρκίας. Υποστήριξε επίσης ότι δευτερο ζητούμενο των εκλογών είναι ποιοι είναι το κόμμα που θα μπορέσει να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές για τις οποιες έχει δεσμευτεί.

"Η πολιτική δε γίνεται με συνθήματα, σλόγκαν, τοξικότητα, ύβρεις και tweets", σχολίασε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας το ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αντιπαράθεση πάνω στο προεκλογικό πρόγραμμα των δύο κομμάτων. Υποσχέθηκε εκ νέου μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ, αλλά και δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας ειδικά στη δυτική Αθήνα. "Εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα ξανατσακίσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες", δήλωσε επίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης στο κλείσιμο της ομιλίας του επισήμανε ότι "πολλοί μπορεί να σκεφτονται, δε βαριέσαι, οι εκλογές έχουν ήδη κριθεί και δεν χρειάζεται να πάω να ψηφίσω" και τόνισε: "Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε. Πρέπει στις 25 Ιουνίου να έχουμε ακόμη υψηλότερο ποσοστό."

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ