ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ οι δύο τρομοκράτες Πακιστανοί - Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

0

Στόχος των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν για τον σχεδιασμό τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα, φαίνεται πως δεν ήταν μόνο το εβραϊκό εστιατόριο, αλλά τέσσερις συνολικά, με σκοπό να προκληθούν πολλά θύματα, για τα οποία θα αμείβονταν με ανάλογα ποσά.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ έχουν μπει τόσο τα κινητά όσο και οι υπολογιστές του 27χρονου και του 29χρονου, και όπως αποκαλύπτεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, στόχος τους ήταν ακόμη και να χτυπήσουν και στη Ζάκυνθο κατά τις ημέρες των γιορτών ή στην τουριστική περίοδο.

Το σπίτι που έμενε στη Ζάκυνθο ο ένας από τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν

Επέλεγαν δηλαδή σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχους που θα τους «απέφεραν» πολλά θύματα άρα και πολλά χρήματα.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως από τον Νοέμβριο του 2022 υπήρχαν προπαρασκευαστικές συνομιλίες για το τρομοκρατικό χτύπημα, με 30χρονο που βρίσκεται στο Ιράν, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο και ανέλαβε τη στρατολόγηση περαιτέρω συμπατριωτών του.

Στις ελληνικές Αρχές, το κουβάρι άρχισε να «ξετυλίγεται» τον Φεβρουάριο του 2022 όταν ένα e-mail έφτασε στους αρμόδιους, και ανέφερε ότι μια τρομοκρατική ομάδα Πακιστανών, ετοιμάζει χτύπημα με εκρηκτικά στην Αθήνα. Τα σχέδια, αναφερόταν ότι βρίσκονται στα κινητά των μελών της οργάνωσης της οποίας αρχηγός οριζόταν ο 27χρονος.

Από τις συνομιλίες είναι εμφανής η προσπάθεια του 30χρονου να γίνει αιματοκύλισμα, καθώς αναφερόταν ξεκάθαρα πως «όσο αυξάνονται τα νούμερα των θυμάτων, τόσο θα αυξάνονται τα λεφτά».

Συγκεκριμένα, τους είχε αναφερθεί ότι με 5-6 θύματα τα χρήματα θα φτάσουν στα 20 εκατ. ρούπιες.

    «Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αν το κάνουμε σε ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος θα έχουμε πολλά θύματα. Θα μπορούσα να το κάνω εδώ στο νησί (σ.σ. Ζάκυνθος), θα μπορούμε και στην Αθήνα αλλά είναι πιο δύσκολο», ήταν μία από τις απαντήσεις του 27χρονου.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ