ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΟΕ: Απεργούν οι δάσκαλοι στις 15 Φεβρουαρίου - Τι ζητούν

0

Στους δρόμους βγαίνουν οι δάσκαλοι όλης της χώρας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, μετά την κήρυξη 24ωρης απεργίας από την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας πραγματοποίησε συνεδρίαση για την δράση του το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και τις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις επιμέρους Συλλόγους.

Στις αποφάσεις της ΔΟΕ συμπεριλαμβάνεται η κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε όλη την χώρα.

Τι αποφασίστηκε:

-Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων των Σ.Ε.Π.Ε. μέχρι 10/2 και πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με παρουσία των προέδρων σε κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ στις 14:00. Την ίδια ημέρα κήρυξη διευκολυντικής στάσης εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.

-Κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, με την πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα.

-Την εβδομάδα 6 με 10/2 πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Π.Ε. με αιχμή το ζήτημα της άμεσης μονιμοποίησης όλων των δόκιμων εκπαιδευτικών και την ατομική αξιολόγηση.

-Κήρυξη απεργίας-αποχής από όλες τις εξωδιδακτικές διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης.

-Κήρυξη στάσεων εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με τους τοπικούς Συλλόγους Εκπαιδευτικών για την κάλυψη των συναδέλφων ώστε να μη υλοποιηθούν οι διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης.

-Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με συμβούλους εκπαίδευσης των περιοχών όπου ξεκινάει η διαδικασία καθώς και αντίστοιχες τηλεδιασκέψεις για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

-Ανάδειξη και δημοσιοποίηση των θέσεων του κλάδου με επιστολές σε γονείς, σποτ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση κλπ.

-Πραγματοποίηση συναντήσεων με τα κόμματα της Βουλής ώστε να πάρουν σαφή θέση επί του ζητήματος.

-Πραγματοποίηση νέου κύκλου Γενικών Συνελεύσεων και νέας Ολομέλειας Προέδρων.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ