ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη – Τι προβλέπει

0

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που απαγορεύει την κάθοδο στις εκλογές στο κόμμα Κασιδιάρη.  Την Δευτέρα θα μπει προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και την Τρίτη αναμένεται στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το σχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, «πατάει πάνω σε ήδη υφιστάμενη διάταξη (άρθρο 92 του ν. 4804/2021), που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης με ευρεία πλειοψηφία».

«Η αρχική διάταξη προέβλεπε ότι δικαίωμα κατάρτισης συνδυασμών δεν έχουν τα πολιτικά κόμματα των οποίων ο πρόεδρος, ο γενικός γραμματέας, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και ο νόμιμος εκπρόσωπος έχουν καταδικασθεί σε κάθειρξη για ορισμένα αδικήματα σε βάρος της πολιτείας. Η πρόσθετη αξία που εισφέρει η τωρινή τροπολογία καταλαμβάνει τις περιπτώσεις εκείνες που η ηγεσία του κόμματος είναι εικονική, δηλαδή έχουν τοποθετηθεί «αχυράνθρωποι» αλλά την πραγματική ηγεσία την ασκούν άλλα πρόσωπα που εμπίπτουν στους περιορισμού δηλαδή έχουν ποινική καταδίκη», τονίζεται.

tovima.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ