ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κεραμέως: Ύψιστης σημασίας η συνεργασία των ΑΕΙ με κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια

0

Η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε σήμερα πως «οι αλλαγές στην παιδεία θέλουν χρόνο για να σχεδιαστούν, να γίνουν νόμοι του κράτους και κτήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Πραγματοποιείται καθολική εφαρμογή εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας από τις πρώιμες τάξεις του νηπιαγωγείου, με τις οικογένειες των παιδιών να είναι απαλλαγμένες από το οικονομικό φορτίο και τα ίδια πλήρως εξοικειωμένα με τη γλώσσα από νωρίς, είπε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Κεραμέως: Μέλημά μας είναι το δημόσιο σχολείο να γίνεται διαρκώς καλύτερο

Μέλημα του Υπουργείου Παιδείας είναι το δημόσιο σχολείο να γίνεται διαρκώς καλύτερο. Για αυτό πραγματοποιείται ισχυρή κινητοποίηση, από το περασμένο έτος, μέσω της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, συμπλήρωσε η Νίκη Κεραμέως.

Σημαντική εξίσου ήταν η αναφορά της Νίκης Κεραμέως πως ανέκαθεν η προσοχή του Υπουργείου Παιδείας ήταν στραμμένη στις Πανελλαδικές, γεγονός που έχει αλλάξει μεταθέτοντας την προσοχή αυτή στις πρώιμες τάξεις του νηπιαγωγείου μέσω της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης σε αυτό.

Για τα ζητήματα των πανεπιστημίων τόνισε πως προτεραιότητα είναι η ευταξία, η οποία επιτυγχάνεται με ψήφιση ασύλου, σχέδια ασφαλείας και ελεγχόμενη είσοδο. Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως η αποστολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι αποκλειστικά αποτρεπτική, προς διαφύλαξη από απειλές, εντός και εκτός των εγκαταστάσεων, μόνο και μόνο με την ύπαρξη της.

Τέλος έκανε λόγο για την υψίστης σημασίας συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως αυτή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Γέιλ. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσαρμογή του τρόπου εκμάθησης σε καλλιέργεια δεξιοτήτων, αντί στεγνής αποστήθισης της ύλης. Γνωστό επίσης έκανε πως τη φετινή χρονιά θα γεμίσουν όλες οι τάξεις λυκείου, γυμνασίου, πέμπτης και έκτης δημοτικού με διαδραστικούς πίνακες, ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις της με τη φράση «η επαγγελματική εκπαίδευση είναι καταλύτης για το οικονομικό μέλλον της χώρας».

iefimeirda.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ