ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Τα παιδιά της «Κιβωτού» είναι ασφαλή -Κινηθήκαμε γρήγορα

0

Η συζήτηση ξεκίνησε για τα αδέσποτα ζώα με τον πρωθυπουργό να αναφέρει πως «εκπαιδεύουμε την ελληνική οικογένεια να είναι φιλόζωη. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για το θέμα των αδέσποτων».

Ο Ναταλία Γερμανού του ευχήθηκε περαστικά για την αδερφή του Κατερίνα, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Από την πλευρά του κ.Μητσοτάκης είπε πως «σε συνεννόηση με την αδερφή του προχώρησε στην ανάρτηση προκειμένου να αφυπνιστεί ο κόσμος για να κάνει προληπτικές εξετάσεις.


Ο κ.Μητσοτάκης είπε πως εντοπίστηκαν 3.000 καρκίνοι σε πρώιμο στάδιο με το πρόγραμμα Φωφη Γεννηματά».

Για γυναικοκτονίες και panic Button, ο πρωθυπουργός μίλησε για τις νέες υπηρεσίες σε ΑΤ για καταγγελίες κακοποίησης γυναικών, αλλά και για το την γραμμή SOS 1590, αλλά και για τη νέα εφαρμογή που έρχεται το panic button.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καμία κακοποιητική συμπεριφορά. Και αυτό δεν είναι μόνο για τη σωματική βία, αλλά και την λεκτική και την ψυχολογική βία».
Παράλληλα μίλησε για ένα είδος μουσικής που ουσιαστικά χρησιμοποιεί στους στίχους τις γυναίκες ως σεξουαλικά

Υπόθεση δύσκολη της Κιβωτού του Κόσμου. Όσον αφορά το θέμα της Κιβωτού του Κόσμου διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά που παραμένουν στη δομή «είναι ασφαλή». «Μας ενδιαφέρει να δούμε τι έγινε με τα οικονομικά καθώς έγιναν σημαντικές δωρέες και στη συνέχεια στόχος μας είναι να υπάρχουν λιγότερα παιδιά στις δομές. Το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από αυτές τις δομές είτε με αναδοχή είτε με υιοθεσία».Πρέπει όμως να δούμε πως ένα ζευγάρι που θέλει ένα παιδί να υιοθετήσει ένα παιδί, να μπορεί να το κάνει εύκολα.

Πού πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά

Εχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά στην υγεία Το σύστημα δοκιμάστηκε με την πανδημία και μετά υπήρξε μία κούραση. Πρέπει να ξεκινήσουμε από το τι σημαίνει καλή υγεία, άσκηση, πολιτικές κατά του καπνίσματος, την πρόληψη, τον προσωπικό γιατρό και μετά την πρωτοβάθμια Υγεία.
Ενας 2ος τομέας είναι η Δικαιοσύνη. Εχουν γίνει βήματα, αλλά υπάρχουν καθυστερήσεις. Εκεί έχουμε σημαντικά βήματα να κάνουμε γιατί είναι το καταφύγιο των αδυνάτων.
Ενα τρίτο ζήτημα είναι η περιβαλλοντική ατζέντα, η οποία είναι και μεταρρυθμιστική αντζένα.
Τέταρτο είναι τα θέματα τις ισότητας. Θα ήθελα να έχουμε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ισχύος. Για το υπουργικό συμβούλιο έχω εγώ την ευθύνη, αλλά στη Βουλή δεν εκλέγονται τόσες. Μήπως οι γυναίκες δεν ψηφίζουν γυναίκες; Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την ενασχόλησή του με τα social media με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στην ίδια εκπομπή..

Ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι υπάρχει στα social media μια σκοτεινή πλευρά που περιλαμβάνει τοξικότητα, είπε ότι «δεν βλέπω τις περισσότερες φορές τα σχόλια» αν και παραδέχθηκε ότι αρκετές φορές σε αυτά υπάρχουν και σοβαρές προτάσεις.

Στο τέλος μίας ημέρας πώς αποφορτίζεται ο πρωθυπουργός όταν δεν έχει πάει καλά η ημέρα, ρώτησε η Ναταλία Γερμανού.

Ο κ.Μητσοτάκης είπε «για εμένα είναι σημαντική η άσκηση. Νομίζω μία χαλαρή συζήτηση με τη γυναίκα μου. Να δούμε κάτι στο Netflix, να φύγουμε από το κινητό. Εχω δει επεισόδια του Σασμού, είναι ενδιαφέρουσα σειρά. Βλέπω ποδόσφαιρο, netflix, διαβάζω. Μουσική ακούω στο αυτοκίνητο ή στο αεροπλάνο».

Ν.Γ: Για πιο λόγο για τσακωθείτε με τα παιδιά σας;

Κ.Μ.: α πρέπει να ρωτήσετε τα ίδια. Αλλά για τους ίδιους λόγους που τσακώνονται οι γονείς με τα παιδιά τους. Η Μαρέβα παραπονιέται όταν δεν βρίσκει τα παιδιά ή δεν την παίρνουν τηλέφωνο.
Στη συνέχεια μπήκε ένα τραγούδι, το οποίο το είχε αφιερώσει ο γιος του. Πρόκειται για ένα τραγούδι από το soundtrack του Star Wars και όπως αποκάλυψε ο κ.Μητσοτάκης αυτή την μουσική έχει ως ήχο κλήσης στο κινητό του.

Η απάντησή μου στο luben ήταν μία αντίδραση της στιγμής και επειδή δεν υπάρχει πιτσιρίκι 15χρονων που να μην μιλάει για ντολμαδάκια νομίζω πως είχε απήχηση η απάντησή μου.
Στη συνέχεια η Ναταλία Γερμανού του έκανε δώρο ένα βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα 88 ντολμαδάκια» με την ευχή όταν γίνει παππούς να το διαβάζει στα εγγόνια του. Παράλληλα του έδωσε μία κούπα για τον καφέ του, αλλά και ένα δώρο για τον Πίνατ.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ