ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Εντυπωσιακές εικόνες: Συνεκπαίδευση ελληνικών Rafale και F-4 Phantom με γαλλικά μαχητικά

0

Εντυπωσιακες εικόνες από τη συνεκπαίδευση ελληνικών Rafale και F-4 Phantom με τα μαχητικά του γαλλικού πυρηνοκίνητου Αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» στο πλαίσιο της επιχείρησης ANTARES.

Το γαλλικό «Charles de Gaulle CSG», το αμερικανικό «George H.W. Bush CSG» και το ιταλικό «Cavour CSG» συναντιούνται για πρώτη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού και ουσίας.

Την ώρα πάντως, που το ΝΑΤΟ κάνει προβολή ισχύος με τη συνεκπαίδευση τριών ναυαρχίδων, οι οποίες μεταφέρουν δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, χιλιάδες αξιωματικούς και μία «ομπρέλα» προστασίας από πολεμικά πλοία και υποβρύχια, η Τουρκία είναι απούσα, με υψηλόβαθμες στρατιωτικές πηγές να ερμηνεύουν την εξέλιξη αυτή ως ένα ηχηρό μήνυμα της Συμμαχίας προς την Άγκυρα.

Συμμαχία απέναντι στις προκλήσεις

Οι πρωτοβουλίες της Αθήνας για να ενισχύσει τον άξονα των συμμαχιών της τόσο εντός όσο και εκτός ΝΑΤΟ αποδίδουν καρπούς, στήνοντας ένα αδιαπέραστο «τείχος» αποτροπής απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.

Οι αμυντικές συμφωνίες με τη Παρίσι και την Ουάσιγκτον αλλά και η ένταξη της Ιταλίας στο σχήμα «Ελλάδας – Κύπρου – Γαλλίας» φέρνουν μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική στρατιωτική παρουσία στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Την ίδια ώρα, οι αμυντικοί δεσμοί που ολοένα και ενισχύονται με την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ, αποτελούν αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας, ως παράγοντα που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

cnn.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ