ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακή Ταυτότητα: Παράταση ενός μήνα για την έναρξη ισχύος σε τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας

0

Μετατίθεται για ένα μήνα αργότερα, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση η έναρξη ισχύος επίδειξης της ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής του άρθρου 80 του Νόμου 4954/2022 ("Gov-GR Wallet") στα πιστωτικά ιδρύματα, τους λοιπούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και τους παρόχους υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (σε σχέση με την από 1/10/2022 που ίσχυε μέχρι πρότινος).

Υπενθυμίζεται ότι το Gov.gr Wallet δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας, αποθήκευσης και επίδειξης των νέων ψηφιακών δελτίων ταυτότητας και ψηφιακών αδειών οδήγησης από τον πολίτη.

Τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας και της άδειας οδήγησης είναι ψηφιακά έγγραφα που εκδίδονται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν ωστόσο διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά όχι σε διεθνείς πτήσεις ή σε μετακινήσεις εντός της ζώνης Σένγκεν.

Μέχρι τον Νοέμβριο οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες και τις εταιρίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που απαιτούνται στην έντυπη μορφή τους.

Μάθετε αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα wallet.gov.gr.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ