ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφωνη απαλλαγή Λοβέρδου για την υπόθεση Nοvartis

0

Με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απαλλάσσει τον πρώην υπουργό και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί σχετικά με την υπόθεση Νοvartis.

Οι δικαστές του Συμβουλίου αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας έκαναν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως πρωτοδικών Μαρίας Κάψου, η οποία είχε ταχθεί υπερ της απαλλαγής του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στο "δια ταύτα" του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου με εισηγητή τον πρωτόδικη Αθανάσιο Μαρνέρη, επισημαίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να στηριχτεί η κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για την αξιόποινη πράξη της δωροληψίας πολιτικού προσώπου κατ εξακολούθηση που, σύμφωνα με την κατηγορία ,φέρεται να είχε τελεστεί στην Αθήνα το χρονικό διάστημα από 1 Απριλίου 2011 έως 17 Μαϊου 2012.

Οι δικαστές σημειώνουν ακόμη στο σκεπτικό τους ότι δεν προκύπτει ποινική ευθύνη του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των επίδικων φαρμάκων της Novartis, αφού από το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη ενδείξεων που να στηρίζουν την κατηγορία εναντίον του πρώην υπουργού.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο αφιερώνουν οι δικαστές στην αξιολόγηση των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» σημειώνοντας ότι οι ένορκες καταθέσεις τους είναι αόριστες, με την έννοια ότι δεν συμπεριλαμβάνουν συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο, λοιπές περιστάσεις δωροληψίας, ούτε προσδιορίζεται το ακριβές ποσό αυτής, οι ίδιοι δε, δεν ήταν ούτε αυτόπτες, ούτε αυτήκοοι μάρτυρες.

Mε την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για τον Ανδρέα Λοβέρδο έκλεισε οριστικά ο φάκελος για τα 10 πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο κάδρο των ερευνών για την υπόθεση.

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ