ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Παπαστεργίου: Δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών - Πότε θα γίνουν

0

Δεν τίθεται θέμα μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών, η διεξαγωγή των οποίων σύμφωνα με το νόμο έχει ορισθεί για τον Οκτώβριο 2023, τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, υπενθυμίζοντας και την κατηγορηματική δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στη συνάντηση που είχε χθες μαζί του.

   «Δεν νομίζω πως ο χρόνος των εκλογών είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε κατά το δοκούν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως ο νόμος ορίζει. Είναι θέμα σοβαρότητας της ίδιας δημοκρατίας οι εκλογές να γίνουν όποτε έχουν οριστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

   Ο κ. Παπαστεργίου, όπως και όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έθεσαν επίσης την ελλιπή χρηματοδότηση των Δήμων για δράσεις πυροπροστασίας, τη φυγή με την κινητικότητα, προς άλλους φορείς του δημοσίου υπηρεσιακών στελεχών των δήμων, καθώς και το θέμα των εργαζομένων που είχαν προσληφθεί ως έκτακτοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας και τέλος του μηνός λήγουν οι συμβάσεις τους.

   Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε την έλλειψη προσωπικού που έχουν οι δήμοι, υπογράμμισε τη σημαντική προσφορά αυτών των εργαζομένων στην λειτουργία των δήμων, αλλά σημείωσε ότι δεν προσφέρουν «καλές υπηρεσίες και στους δήμους και στην Πολιτεία», όσοι «αφήνουν ελπίδες ότι μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν», επισημαίνοντας το Σύνταγμα.

   Τέλος, ενημέρωσε το ΔΣ της ΚΕΔΕ και για τη συνάντηση που είχε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» τη νέα σχολική χρονιά, λέγοντας ότι «τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, το ύψος χρηματοδότησης θα είναι το ίδιο».

imerisia.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ