ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικός γιατρός: Ποιοι θα λαμβάνουν μπόνους και ποιοι θα έχουν ποινές

0

Μπόνους για τους αποδοτικούς γιατρούς που θα αναλάβουν το ρόλο του «προσωπικού γιατρού» σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ethnos.gr, οι σχετικές ρυθμίσεις αναμένεται να ενταχθούν στις διευκρινιστικές υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν στις αρχές Ιουνίου. Ήδη ομάδα εργασίας έχει έτοιμες τις υπουργικές αποφάσεις και αναμένονται κάποιες λεπτομέρειες.
Σύστημα αξιολόγησης και μπόνους

Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να καθιερώσει και σύστημα αξιολόγησης για τους προσωπικούς γιατρούς. Οι αποδοτικοί θα λαμβάνουν «μπόνους» είτε οικονομικό είτε με τη μορφή των προνομίων, ενώ οι μη αποδοτικοί θα λαμβάνουν ποινές.

Ενδεικτικά σύμφωνα με τα πρώτα χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος αξιολόγησης, εάν έναν προσωπικό γιατρό τον επιλέγουν πολλοί πολίτες για να εγγραφούν, είναι πιθανό να λαμβάνει οικονομικό μπόνους στο τέλος του έτους. Ταυτόχρονα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα προηγείται στην εισαγωγή των ασθενών του στα νοσοκομεία ώστε να διευκολύνεται η εργασία του.

Από την άλλη όσοι γιατροί δεν αποδίδουν, θα έχουν αντίστοιχες «ποινές». Συγκεκριμένα, εάν από έναν προσωπικό γιατρό αποχωρήσει μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων πολιτών επειδή δεν είναι ικανοποιημένος, θα είναι ένας επιβαρυντικός παράγοντας.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ