ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Πλακιωτάκης για Τουρκία: Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή -Η Ελλάδα έχει δώσει την απάντηση στο πεδίο

0

Στην τουρκική προκλητικότητα και στο κατά πόσο είναι έτοιμη η χώρα μας να αντιμετωπίσει ένα «θερμό επεισόδιο» αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 & 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» και ερωτηθείς για το πόσο ανησυχητικές είναι οι εξελίξεις με την Τουρκία, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως «είναι γεγονός ότι η έντονη διπλωματική κινητικότητα στην περιοχή με Αίγυπτο, με Ισραήλ έχει εκνευρίσει τη γειτονική χώρα».

Οπως σημείωσε, αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Γαλλία αλλά και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, «υπάρχει μια μεταβολή στο πεδίο των συσχετισμών σε διπλωματικό επίπεδο υπέρ της Ελλάδας», προσθέτοντας στη συνέχεια πως «ο Τούρκος πρόεδρος οδηγείται σε φραστικές ακρότητες, το βλέπουμε και τις τελευταίες ημέρες με το τουρκικό ΥΠΕΞ».

«Η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε συστηματικό παραβάτη των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Και είναι κάτι που αναγνωρίζουν και στην Ευρώπη και πέραν αυτής», συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

«Η Ελλάδα την απάντηση την έχει δώσει στο πεδίο»

Ερωτηθείς για το πόσο πιθανό είναι να πραγματοποιηθούν οι απειλές που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η τουρκική πλευρά, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως «η Ελλάδα την απάντηση την έχει δώσει στο πεδίο. Εμείς υπερασπιζόμαστε τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε απειλή».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές, σημείωσε πως «το 2019 οι παράνομες αφίξεις ήταν 67.000, ενώ μέχρι σήμερα είναι 2.400», δηλώνοντας ότι «ζητούμε περαιτέρω ευρωπαϊκή ενίσχυση, σε επίπεδο χρηματοδοτικών πόρων, για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της πατρίδας μας. Ηδη είναι σε εξέλιξη μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού που ξεπερνά τα 600 εκατ. ευρώ και τα επόμενα 2 με 3 χρόνια ο στόλος θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 νέα σκάφη».

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ