ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Βαλυράκη: Στον εισαγγελέα για ανωμοτί κατάθεση δύο ψαράδες

0

"Η Δικαιοσύνη έχει καλέσει δύο ψαράδες σε ανωμοτί κατάθεση ως υπόπτους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα σκεπτικό, από άποψη εισαγγελικής αρχής, ότι οι άνθρωποι αυτοί ενδέχεται να είναι και ένοχοι. Επομένως, πρέπει να τους ασκήσει και ποινική δίωξη", δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου Σήφη Βαλυράκη, ο θάνατος του οποίου μετά από μήνες παραμένει μυστήριο.

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε νεκρός την Κυριακή 24 Ιανουαρίου κοντά σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια, αφού φέρεται να έπεσε από το σκάφος του, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ατύχημα, μετά από επώνυμες καταγγελίες διερευνάται η εμπλοκή δύο ψαράδων από την Ερέτρια που ήταν στο σημείο.

"Συμμερίζομαι και την άποψη της οικογένειας η οποία το πιστεύει ακράδαντα", δήλωσε στην εκπομπή "Αθήνα – Τόκιο" ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιάννης Παγορόπουλος .

"Κλείνοντας σήμερα τις καταθέσεις τους ο εισαγγελέας κάποια στιγμή θα αποφασίσει για το τι θα κάνει. Η ουσία είναι ότι περάσανε έξι ολόκληροι μήνες προκειμένου, σήμερα, αυτοί οι δύο άνθρωποι να δίνουν κατάθεση ανωμοτί. Αυτοί οι δύο έχουν πάει κατόπιν καταθέσεως αυτόπτη μάρτυρα που αντανακλαστικά τουλάχιστον, μου δίνει την αίσθηση ότι (η Δικαιοσύνη) έπρεπε να το κάνει από το επόμενο πρωί» είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε, «όλη αυτή τη ιστορία είναι όχι καλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Έχω πολλές ενστάσεις. Προσωπικά δεν έχω απαντήσει μέσα μου που οφείλονται αυτές οι καθυστερήσεις. Είναι ένα περίεργο φαινόμενο. Ελπίζω και εύχομαι να είναι μια δυσκολία που προέκυψε από στοιχεία μη διασταυρωμένα".

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Παγορόπουλος, "τα στοιχεία, όπως ξέρετε, είναι πεντακάθαρα. Εμένα δεν με πείθει αυτή η ολιγωρία".

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και τώρα, είναι δύσκολο να ανοίξουν τα στόματα στην τοπική κοινωνία. "Φαίνεται ότι υπάρχει ένας ευρύτερος κύκλος συνεννόησης, στον οποίο να βρίσκονται και άλλοι, υπάλληλοι του Κράτους, λιμενικοί, οι οποίοι ενδεχομένως να μη θέλουν να διαταράξουν κάποιες ισορροπίες".

Απαντώντας στην ερώτηση για το τι θα ακολουθήσει μετά την ανωμοτί κατάθεση των δύο ψαράδων, ο κ. Παγορόπουλος δήλωσε: "Θεωρώ ότι μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, ότι θα δημιουργηθούν από αύριο σοβαρές εξελίξεις στο να πάμε επιτέλους στο επόμενο βήμα…".

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ