ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο covid free νησιά: Εμβολιασμοί στα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

0

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του τουρισμού έχει ξεκινήσει ενώ με απώτερο σκοπό την αύξηση της τουριστικής κίνησης, η κυβέρνηση βάζει στόχο τον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών σε όλα τα νησιά άνω των 10.000 κατοίκων.

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα πραγματοποιείται και τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους των νησιών. Σε αυτή συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους αλλά και ο υπουργός Υγείας, Bασίλης Κικίλιας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εμβολιασμός των κατοίκων στα νησιά θα ξεκινήσει άμεσα, καθώς στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τις 25 Ιουνίου, ώστε πριν τις μαζικές αφίξεις τουριστών, τα νησιά να είναι πια covid free προορισμοί.

Η αρχή των εμβολιασμών έγινε με τα μικρά νησιά ενώ στόχος είναι το ελληνικό καλοκαίρι να συνδυαστεί με το χτίσιμο του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας».  Την Τετάρτη 12 Μαϊου θα συνεδριάσει η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο τα SMS καθώς και τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αλλά και θέματα λιανεμπορίου σχετικά με το click away και click inside. Επί τάπητος θα τεθεί και ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων. Το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι θελήσουν θελήσουν να ταξιδέψουν προς τα νησιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ (rapid/self – test) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε αντίθετη περίπτωση οι πολίτες που θα μεταβούν προς την περιφέρεια θα ταξιδέψουν ελεύθερα χωρίς περιορισμούς.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ