ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος μετά την απολογία για την υπόθεση φρεγατών

0

Χωρίς κανέναν όρο έφυγε από το γραφείο της ανακρίτριας ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση που αφορά τη δωροδοκία των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία» σημείωσε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

Παράλληλα όμως μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο και πάλι τον πρώην υπουργό. Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται εκ νέου για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος με αφορμή την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο, το οποίο πουλήθηκε το 2016 και η πώληση φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «ξεπλυθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία ενώ ο συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημειώνει:

«Πλήττεται το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βάρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν».

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ