ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Μέχρι πότε παρατείνεται το σχολικό έτος - Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες

0

Στόχος της κυβέρνησης είναι τα σχολεία που παραμένουν κλειστά και λειτουργούν ακόμα με τηλεκπαίδευση, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά να ανοίξουν στις 10 Μαΐου, δηλαδή αμέσως μετά το Πάσχα, όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, το πρωί της Τρίτης 21 Απριλίου.

Πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι η ημερομηνία που θα κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι, δηλαδή η ημερομηνία μέχρι την οποία θα παραταθεί το σχολικό έτος. Σύμφωνα με το OPEN TV, η παράταση του σχολικού έτους θα ανακοινωθεί πιθανότατα την Πέμπτη, 22 Απριλίου, για τις παρακάτω ημερομηνίες:

  •     11 Ιουνίου για Γυμνάσια και Λύκεια
  •     25 Ιουνίου για Δημοτικά σχολεία

Παράλληλα, οι Πανελλαδικές εξετάσεις προγραμματίζεται να διεξαχθούν στα μέσα του Ιουνίου, με επικρατέστερες ημερομηνίες την 14η ή την 15η Ιουνίου. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσει φέτος δεν θα διεξαχθούν. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του OPEN, ολοένα και αυξάνονται τα σχολεία αλλά και τα τμήματα που κλείνουν εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού. Σύμφωνα με το OPEN, αυτή τη στιγμή έχει μπει λουκέτο σε 29 Λύκεια σε όλη τη χώρα, ενώ έχουν κλείσει και 250 τμήματα.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ