ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

The Times: Η Ελλάδα σκέφτεται να ανοίξει από τον Μάιο τα σύνορά της στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί

0

Το ενδεχόμενο να ανάψει το πράσινο φως εισόδου στην Ελλάδα σε Βρετανούς τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί μελετά η Αθήνα σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου.

Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά να δώσει ώθηση στην τουριστική της βιομηχανία, που έχει πληγεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξή του στο BBC «τεχνικές συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών αξιωματούχων είναι σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβώσουμε αν η εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα είναι εφικτή. Ευελπιστώ ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε κάποια λύση, τουλάχιστον ως προς την τεχνική πλευρά». Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση μελετά σχέδια για να επιτρέψει την άφιξη Βρετανών τουριστών που θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί εγκαίρως για την Covid-19, αλλά και από την άλλη εκπονεί σχέδιο για τον έγκαιρο εμβολιασμό του προσωπικού αεροδρομίων και ξενοδοχειακών μονάδων.
Το άνοιγμα των συνόρων, σημειώνουν οι Τάιμς, ίσως φέρει την Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, που επιμένει σε μια ενιαία προσέγγιση και με Ευρωπαίους ηγέτες, που αναμένεται να πουν ότι είναι πολύ νωρίς για την έναρξη της άρσης των περιορισμών σε μη αναγκαία ταξίδια, όπως είχαν αποφασίσει και στην προηγούμενη σύνοδο κορυφής τον Ιανουάριο.

Στην αυριανή τηλεδιάσκεψή τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της επιτάχυνσης των εμβολιασμών και των διαδικασιών έγκρισης των εμβολίων αλλά και της διασφάλισης ότι οι εταιρείες θα παραδώσουν τις προβλεπόμενες ποσότητες, ενώ αναμένεται να προειδοποιήσουν ότι τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν πολύ υψηλά για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών κι ότι «η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει σοβαρή και οι νέες παραλλαγές του κορωνοϊού συνιστούν πρόσθετες προκλήσεις». Tην Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποκάλυψε ότι τα διεθνή ταξίδια από την Αγγλία θα απαγορεύονται τουλάχιστον μέχρι τις 17 Μαΐου. Στον οδικό χάρτη προβλέπεται ότι η βρετανική κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 12 Απριλίου και θα καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι διεθνείς πτήσεις, όμως αυτό δεν προβλέπεται να γίνει νωρίτερα από τις 17 Μαΐου.

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ