ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Σήφης Βαλυράκης: ερωτηματικά και σενάρια για τα αίτια του θανάτου του

0

Το μεσημέρι της Κυριακής 77χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Σήφης Βαλυράκης, πήρε το φουσκωτό του και βγήκε στ’ ανοιχτά της Ερέτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει βόλτα με το φουσκωτό σκάφος του στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια.

Οι ώρες περνούσαν αλλά ο Σήφης Βαλυράκης δεν επέστρεφε.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Σήφης Βαλυράκης είχε αναχωρήσει στις 2:00 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό, προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Η σύζυγός του τηλεφώνησε στο λιμενικό για να εκφράσει την αγωνία της για το γεγονός πως ο πρώην υπουργός δεν επέστρεφε. Και κυρίως, δεν την είχε ενημερώσει ότι θα αργούσε.

Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα. Πρώτα, βρέθηκε το φουσκωτό του, με αναμμένη τη μηχανή και δυο ψαροτούφεκά του μέσα, σχεδόν 2 ναυτικά μίλια από την Ερέτρια. 

Στις 21:00 παρά, ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός ένα ναυτικό μίλι μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε το σκάφος του. Το άψυχο σώμα του βρέθηκε στο «Νησί των Ονείρων» ή Πεζονήσι όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Άγνωστο παραμένει αν χτύπησε σε κάποιο σημείο του σκάφους πριν, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις και να βρεθεί στο νερό ή τελικά αναγκάστηκε να κολυμπήσει για ώρα στη θάλασσα μέχρι που τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του καθώς το σκάφος, όταν βρέθηκε προσαραγμένο, η μηχανή ήταν στο πρόσω, δηλαδή δούλευε κανονικά.

Οπότε το πιθανότερο είναι ότι έπεσε στη θάλασσα είτε γιατί γλίστρησε είτε γιατί λιποθύμησε και το σκάφος συνέχισε κανονικά την πορεία του μέχρι που εντοπίστηκε κατά την διάρκεια των ερευνών στις οποίες συμμετείχαν πέντε πλωτά του λιμενικού, δύο ιδιωτικά σκάφη καθώς και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Μια άλλη εκδοχή που δίνουν άνδρες του Λιμενικού που συμμετείχαν στις έρευνες, είναι να γλίστρησε και να χτύπησε στην προπέλα του σκάφους και στη συνέχεια να τραυματίστηκε σοβαρά και στο χέρι, καθώς όταν η σωρός του ανασύρθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ακρωτηριασμό σε δάχτυλο του αριστερού χεριού του.

Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χτυπήθηκε από δεύτερο σκάφος καθώς εκείνος προσπαθούσε με όλες του τις δυνάμεις να κολυμπήσει για να βγει στη στεριά.

ΠΗΓΗ: in.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ