ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης: Ισχυρή αστυνομική παρουσία στους δρόμους για το λιανεμπόριο

0

Ισχυρή θα είναι η παρουσία της Αστυνομίας σε όλους τους εμπορικούς δρόμους για να γίνονται οι έλεγχοι με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα καταστήματα και έστειλε το μήνυμα στους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες. Ερωτηθείς για την απόφαση του ανοίγματος του λιανεμπορίου ο υπουργός δήλωσε: «θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό». Τόνισε ότι οι λοιμωξιολόγοι αντιλήφθηκαν αυτά τα ζητήματα και γι' αυτό εισηγήθηκαν να υπάρξει ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς.

Φρουροί στα ΑΕΙ

Στο μεταξύ ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο αστυνομικό σώμα που θα περιφρουρεί στα πανεπιστήμια για το οποίο είπε ότι θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα. Ανέφερε ότι οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Προανήγγειλε ότι την ερχόμενη Πέμπτη μαζί με το επιτελείο του υπουργείου θα ανακοινώσει το νέο δόγμα για τις συναθροίσεις που θα έχει ως κεντρικό στόχο και να στηριχτεί το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, αλλά και να μην καταλύεται η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.  

Υπόθεση Σοφίας Μπεκατώρου

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για φρικαλέο ζήτημα. «Πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο, να τεθούν πιο αυστηροί κανόνες και να υπάρξει αυτοσυνειδησία», επισήμανε.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ