ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Τσακρής: Η επιτροπή εισηγείται περιορισμό ωραρίου στην εστίαση - Νωρίτερα η απαγόρευση κυκλοφορίας

0

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας δήλωσε ότι δεν αποκλείεται σήμερα να «σπάσει» το φράγμα των 1.000 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, τόσο η Ματίνα Παγώνη της ΕΙΝΑΠ όσο και ο Χαράλαμπος Γώγος εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ.
Στο «τραπέζι» νέοι περιορισμοί σε κυκλοφορία, εστίαση, διασκέδαση

Η πιο μεγάλη είδηση, ωστόσο, ήρθε από τα χείλη του καθηγητή Μικροβιολογίας και μέλους της επιτροπής επιστημόνων για τον κορωνοϊό Αθανάσιου Τσακρή. Μιλώντας στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Τσακρής υποστήριξε ότι η επιτροπή έχει ήδη εισηγηθεί περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού» τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Τσακρής.

Σε εκείνο το σημείο υποστήριξε ότι στο άμεσο διάστημα θα εξεταστεί η διακοπή (απαγόρευση) κυκλοφορίας να γίνεται νωρίτερα από τις 00:30, επισημαίνοντας ότι είναι ένα από τα μέτρα που συστήνονται από την επιτροπή. Επιπλέον, ανέφερε το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η διακοπή συγκεκριμένων δραστηριοτήτων διασκέδασης.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση υπογράμμισε ότι «είναι ένα από τα μέτρα που θα συζητηθούν ίσως και σήμερα ή τις επόμενες ημέρες, προτού δούμε να αυξάνουν περισσότερο τα περιστατικά». Ο καθηγητής τόνισε στη συνέχεια ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος Υγείας στη χώρα μας, όσο και να έχουν βελτιωθεί, είναι περιορισμένες. Αν έχουμε επιθετική αύξηση των κρουσμάτων, τότε δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Τσακρή στον ΣΚΑΪ 100,3:

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ