ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια, Χαρδαλιά και λοιμωξιολόγους μετά την έκρηξη των κρουσμάτων

0

Επισπεύσθηκε μετά τα 667 κρούσματα η προγραμματισμένη για αύριο σύσκεψη - Στο «τραπέζι» η εφαρμογή νέων μέτρων - Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) αναμένεται να περάσει από αύριο Τετάρτη η Θεσσαλονίκη
Εκτάκτως απόψε, έγινε στο Μαξίμου η προγραμματισμένη για αύριο σύσκεψη του πρωθυπουργού με τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη  και τους λοιμωξιολόγους μετά την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, σήμαναν συναγερμό στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους συνεργάτες του. Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται αύριο στην Κύπρο, αλλά η κατάσταση που διαμορφώνεται σε σχέση με τη διασπορά της πανδημίας είναι πιεστική, αποφασίστηκε η σύσκεψη να επισπευσθεί και όχι να ακυρωθεί.  

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για την κατάσταση, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη της πανδημίας.
Kυβερνητικές πηγές αναφέρουν, πως στο τραπέζι έπεσε η συζήτηση για νέα μέτρα, ενώ η Θεσσαλονίκη  αναμένεται να περάσει  από αύριο Τετάρτη σε επίπεδο 3 (πορτοκαλί), μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 125 νέα κρούσματα στην περιοχή τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα αφορούν νέους ανθρώπους.

Την ανησυχία του για την κατάσταση εξέφρασε μιλώντας στο protothema.gr ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σημείωσε ότι απαιτείται διαρκής και συλλογική προσπάθεια για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, παρά τη δεδομένη κούραση των πολιτών. 

news247.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ