ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑΛ: Οι διεργασίες για την ηγεσία και οι εισηγήσεις για επιστροφή στο... ΠΑΣΟΚ

0

Μπορεί η εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ να απέχει ένα χρόνο - οι εσωκομματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2021- ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει πίσω από τις κλειστές πόρτες η συζήτηση για την επόμενη μέρα. Οι επίδοξοι διάδοχοι της Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά προετοιμάζονται για τη δική τους μάχη για μια θέση στον Ήλιο, την ώρα που η κυρία Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει την πρόθεσή της να είναι εκ νέου υποψήφια.

Ήδη έχουν αρχίσει να «παίζουν» τα πρώτα ονόματα που πιθανότατα θα θελήσουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών ανήκουν στις λεγόμενη γενιά των «40αρηδων».

Νίκος Ανδρουλάκης

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 ήρθε δεύτερος και τώρα εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος. Ο κ. Ανδρουλάκης διαθέτει ισχυρά ερείσματα στο πανελλήνιο δίκτυο του κόμματος, ενώ διαθέτει πολλούς φίλους στις τάξεις των Επιμελητηρίων. Παράλληλα έχει απήχηση και σε μερίδα νέων ηλικιακά στελεχών.

Εύα Καϊλή

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή που πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 20 ευρωβουλευτές με το πιο ισχυρό δίκτυο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την προεδρία. Μιλώντας τις προηγούμενες μέρες στα Παραπολιτικά 90,1 ναι μεν ξεκαθάρισε ότι «εγώ εργάζομαι για την Ελλάδα στην Ευρώπη σε δύσκολες συνθήκες», ωστόσο επεσήμανε ότι Θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες αν θα είμαι υποψήφια. Αυτήν τη στιγμή δεν περνάει από το μυαλό μου. Σε 2-3 χρόνια έχουν ανάγκη να αλλάξουν τα πράγματα. Για νωρίτερα δεν το βλέπω εύκολο».

Παύλος Γερουλάνος

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος τάσσεται αναφανδόν υπέρ της επιστροφής στις ρίζες...του ΠΑΣΟΚ. Κατά το πρόσφατο παρελθόν άσκησε σφοδρή κριτική στη Φώφη Γεννηματά και θεωρείται βέβαιο ότι θα ριχτεί στη μάχη των εκλογών.

Μιχάλης Κατρίνης

Ο βουλευτής Ηλείας με αναφορές και στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης έχει χτίσει ένα «αντιδεξιό» προφίλ και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία.

Νάντια Γιαννακοπούλου

Η βουλευτής του Δυτικού Τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου δείχνει και αυτή έτοιμη για να ριχτεί στη μάχη της ηγεσίας. Στις εκλογές του 2019 κατάφερε να βγει πρώτη στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ενώ τάσσεται κατά οποιαδήποτε συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα κατά το πρόσφατο παρελθόν δεν δίστασε να μπει σε γραμμή σύγκρουσης με τα υψηλά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ είχε ζητήσει τη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του βουλευτή Χάρη Καστανίδη επειδή ακολούθησαν διαφορετική γραμμή στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Γιώργος Καμίνης

Ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Καμίνης αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με το εάν θα θελήσει να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία όπως έκανε το 2017, όταν και βγήκε τρίτος.

Ανδρέας Λοβέρδος

Ο βουλευτής βόρειου Τομέα Ανδρέας Λοβέρδος διεκδίκησε το 2015 την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το όνομά του έχει ακουστεί εκ νέου ως πιθανός διεκδικητής. Όμως ο κ. Λοβέρδος φαίνεται ότι ζυγίζει τις επιλογές του.

«Δεν αρέσουμε πια πρόεδρε»

Το καλοκαίρι του 1989 η Μελίνα Μερκούρη μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είχε πει στον Ανδρέα Παπανδρέου την περίφημη φράση «Δεν αρέσουμε πια πρόεδρε, είμαστε ντεμοντέ». Κάπως έτσι λοιπόν και μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που τοποθετούν το ΚΙΝΑΛ πέριξ του 6-7% έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την επιστροφή...στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ.

Πληροφορίες θέλουν τη Φώφη Γεννηματά να δέχεται εισηγήσεις για την επιστροφή προς τα πίσω. Άλλωστε πολλοί πιστεύουν ότι το brand «ΠΑΣΟΚ», έχει ακόμα ερείσματα στην ελληνική κοινωνία και θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ένα δυνατό δημοσκοπικό ηλεκτροσόκ για το κόμμα, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός πέριξ του 20-23%.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ