ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Φύσσας: Η οικογένεια περιμένει τη δικαίωση, 7 χρόνια μετά τη δολοφονία

0

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη νύχτα που ο Γιώργος Ρουπακιάς, μέλος της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησε στο Κερατσίνι τον ράπερ και αντιφασίστα καλλιτέχνη, Παύλο Φύσσα. Με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας, η οικογένεια Φύσσα εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καλεί τον κόσμο να δώσει το παρών στις 7 Οκτωβρίου στην ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας: «Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου ως ελάχιστη δικαίωση στην μνήμη του Παύλου».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα:

«Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία».

Διαδικτυακή εκδήλωση ενάντια στη λήθη

Παράλληλα, το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αντιφασιστική εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, η οποία όμως ήταν διαδικτυακή αυτή τη φορά, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

Σε αυτή, μίλησαν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής, Χρύσα Παπαδοπούλου - συνήγορος οικογένειας Φύσσα, ο Θανάσης Καμπαγιάννης - συνήγορος Αιγυπτίων Αλιεργατών, ο Μάνος Μαλαγάρης - συνήγορος συνδικαλιστών ΠΑΜΕ, ενώ συντόνιζε η Στεύη Κίτσου - δικηγόρος, μέλος του Golden Dawn Watch.

«Δεν είναι αθώοι»

Τις τελευταίες ημέρες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με το λογότυπο «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή».

Με τον τρόπο αυτό, οι χρήστες δείχνουν την θέλησή τους να υπάρξει καταδίκη των μελών της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου που θα ανακοινωθεί η απόφαση, συμβολίζοντας την καταδίκη της νεοναζιστικής ιδεολογίας συνολικά.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ