ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Το ΥΠΕΣ απαντά στον Ζαχαριάδη για τις μάσκες: Επαγγελματίας ψεύτης και συκοφάντης

0

Πόλεμο μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει οι μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους λόγω κορωνοϊού.

Πριν από λίγο, το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του απάντησε με αιχμηρό τρόπο στον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος με κοινή δήλωσή του με τον αναπληρωτή τομεάρχη, υπεύθυνο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτο Χατζηγιαννάκη, επέρριψε ευθύνες για τη διανομή των μασκών στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο.
Η απάντηση του ΥΠΕΣ στον Ζαχαριάδη:

«Τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Ζαχαριάδη αποδεικνύουν ότι είναι επαγγελματίας ψεύτης και συκοφάντης. Προφανώς με αυτά τα κριτήρια επελέγη από τον κ. Τσίπρα για τη θέση του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Του ευχόμαστε καλό, μοναχικό, δρόμο!».

Ζαχαριάδης-Χατζηγιαννάκης: Ποιος πληρώνει την επιτελική ανικανότητα και την α(χ)ριστεία;

Νωρίτερα, με κοινή τους ερώτηση, ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα με τις υπερμεγέθεις μάσκες στα σχολεία που μοιράστηκαν στους μαθητές.

«Εάν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να οργανώσει ούτε τη διανομή μασκών στα σχολεία, πώς θα αντιμετωπίσει τα πιο σύνθετα προβλήματα που είναι βέβαιο ότι ως κοινωνία θα βρούμε μπροστά μας την περίοδο της πανδημίας», ρωτούν με κοινή δήλωσή τους. Αναφέρουν πως «η εξήγηση ότι δόθηκαν λανθασμένες προδιαγραφές για το μέγεθος του ραμμένου υφάσματος ακόμα και αν ισχύει δεν αφορά την κοινωνία» και σημειώνουν πως «όταν η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της υγειονομικής κρίσης και να αλλάξουν κατ' ουσίαν τον τρόπο που ζούνε, θα πρέπει πρώτη από όλους να δείχνει ότι είναι στοιχειωδώς ικανή να συντονίσει μια απλή διαδικασία».

Οι κ. Ζαχαριάδης και Χατζηγιαννάκης πρόσθεσαν ότι «ο κύριος Θεοδωρικάκος είχε στη διάθεσή του μισό και πλέον μήνα προκειμένου να οργανώσει αποτελεσματικά τη διανομή προστατευτικών μασκών στα σχολεία της χώρας» και πως όμως «εκ του αποτελέσματος το εγχείρημα απέτυχε». «Η δε προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών στους δημάρχους, δείχνει το μέγεθος της ανικανότητας και της ανευθυνότητας», σχολιάζουν.

Εκαναν λόγο για «μικρά αλεξίπτωτα» που παρέλαβαν οι μαθητές, αντί για μάσκες, το μέγεθος των οποίων «ωστόσο προοριζόταν για γίγαντες και όχι για μικρά παιδιά». «Ζητείται επειγόντως σοβαρότητα, και τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν δείχνουν ότι η κυβέρνηση υστερεί απελπιστικά (και) σε αυτό», δηλώνουν, για να σχολιάσουν, τέλος, ότι «όλες αυτές οι μάσκες-γίγας, που είναι άχρηστες, έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού, χρήματα που θυσιάστηκαν για άλλη μια φορά στον βωμό της κυβερνητικής ανικανότητας και της επιτελικής α(χ)ριστείας».

iefimerida.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ