ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό, σαρωτικοί έλεγχοι και στο βάθος διάγγελμα Μητσοτάκη

0

 Με το βλέμμα στα κρούσματα και ίσως και σε νέα μέτρα παραμένει η κυβέρνηση - Κρίσιμη η εβδομάδα που ξεκινά

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία εξετάζει καθημερινά από μηδενική βάση τα δεδομένα που ανακύπτουν και προσπαθεί να βρει τρόπους για να αποτρέψει ένα μεγάλο κύμα κορονοϊού στη χώρα, το οποίο θα είναι δυσβάσταχτο και για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και για την οικονομία που ήδη έχει χτυπηθεί και θα η ύφεση δεδομένα θα επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα.

Το κυβερνητικό επιτελείο έχει στο συρτάρι και νέα δέσμη μέτρων, την οποία ενδέχεται να ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή, σε περίπτωση που η κατάσταση συνεχίζει να εκτραχύνεται και τα κρούσματα να αυξάνονται.

Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως τα κέντρα διασκέδασης και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου παρατηρούνται τα ανησυχητικά φαινόμενα του μεγάλου συνωστισμού και της μη τήρησης των μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το πρωί της Δευτέρας (3/8) τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια και Νίκο Χαρδαλιά και θα στείλει αυστηρή προειδοποίηση, καταρχάς σε όλους τους εμπλεκόμενους για την αυστηρή τήρηση αλλά πρωτίστως για την επιτήρηση των μέτρων. Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού για να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα για τήρηση αποστάσεων, τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής και φυσικά τη χρήση της μάσκας.

Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται να δούμε περιορισμούς στην κυκλοφορία με το γνωστό sms στο 13033 να επανέρχεται για την έξοδο από το σπίτι, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τοπικά lockdown όπως έγινε για παράδειγμα στον Εχίνο της Ξάνθης. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην κοινότητα. Σε πρώτο πλάνο είναι οι ευπαθείς ομάδες, και εδώ εφόσον ισχύσει το άσχημο σενάριο αύξησης κρουσμάτων εξετάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά των γραπτών μηνυμάτων από τα κινητά.

ethnos.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ