ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Σχεδόν διπλάσια η επιβατική κίνηση μετά την «πρεμιέρα» του τουρισμού

0

Εστω κι αν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα θα έχει διαμορφωθεί αργότερα μέσα στον Ιούλιο, τα νούμερα στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας από την «πρεμιέρα» του ελληνικού τουρισμού έδειξαν μία σχετική άνοδο την 1η Ιουλίου, σε σύγκριση με την τελευταία ημέρα του Ιουνίου.

Η αύξηση λοιπόν των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο έφερε και αύξηση της επιβατικής κίνησης, το σύνολο της οποίας διαμορφώθηκε στις 21.100 επιβάτες την 1η Ιουλίου από 12.000 επιβάτες την 30η Ιουνίου. Στην επιβατική κίνηση περιλαμβάνονται τόσο οι επιβάτες στο εσωτερικό δίκτυο όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Οσον αφορά τον αριθμό των πτήσεων, αλλά μόνο στο δίκτυο εξωτερικού χθές, 1η Ιουλίου ήταν κοντά στις 55 (δεν περιλαμβάνονται οι αφίξεις από το εξωτερικό ιδιωτικών αεροσκαφών) την 1η Ιουλίου, ενώ στις 30 Ιουνίου, πρίν το «άνοιγμα» του τουρισμού ήταν κοντά στις 30.

Οι αριθμοί πάντως πόρρω απέχουν από τα περυσινά νούμερα- αν και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι τουριστικοί φορείς δε θα πρέπει να γίνεται σύγκριση με το 2019: Χαρακτηριστικά πέρυσι, ο αριθμός της επιβατικής κίνησης σε εσωτερικό και εξωτερικό ήταν στις 90.000 για την 30η Ιουνίου και στις 95.000 για την 1η Ιουλίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συγκεντρωτικά νούμερα για τον Ιούνιο, με την σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού. Σε επίπεδο επιβατών η πτώση έναντι του Ιουνίου του 2019 ήταν στο -88% και ως προς τον αριθμό των πτήσεων στο -71% έναντι του περυσινού αντίστοιχου μήνα.

protothema.gr

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ