ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Έλληνας χρηματιστής που πάλεψε με τον κορονοϊό για 17 μέρες και νίκησε

0

Για τη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV, ένας εκ των 29 ασθενών που θεραπεύτηκαν στη χώρα μας. Πρόκειται για τον χρηματιστή, Βαγγέλη Χαρατσή, ο οποίος έμεινε κλινήρης για 17 μέρες και απευθύνει έκκληση να τηρήσουμε τους κανόνες και να σεβαστούμε τους περιορισμούς για να μην εξαπλωθεί η νόσος.

«Όταν είμαστε καλά και υγιείς αισθανόμαστε πολύ δυνατοί και αυτό το πράγμα είναι μακριά μας. Αυτό το πράγμα είναι μία πλάνη». Χωρίς να γνωρίζει ότι νοσούσε, ζούσε μέχρι και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ο Βαγγέλης Χαράτσης όταν και επέστρεψε στην Ελλάδα από το ταξίδι του στο Λονδίνο. Πέντε μέρες αργότερα εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα. «Το Σάββατο, 9 Μαρτίου, παρουσίασα δέκατα με πολύ έντονο πονοκέφαλο και ξηρό βήχα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ύστερα από παρέμβαση του ΕΟΔΥ και του προσωπικού του γιατρού επισκέφθηκε το νοσοκομείο Σωτηρία. «Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι έχω μία ήπια εποχική ίωση. Μου είπαν να πάω σπίτι και να ξεκουραστώ.Το πρωί της Δευτέρας 9 Μαρτίου ενημερώθηκα ότι έχω τον ιό. Παρόλα αυτά ήμουν τελείως απύρετος και αν δεν είχα αυτά τα συμπτώματα θα ζούσα κανονικά τη ζωή μου» τόνισε ο κ. Χαρατσής. «Στις 11 Μαρτίου ανέβασα υψηλό πυρετό» συνέχισε.

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ο Βαγγέλης Χαρατσής μεταφέρθηκε εσπευσμένα για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο. Τότε μπήκε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. «Από τις 13 Μαρτίου είχα πολύ υψηλό πυρετό. Το αντιμετωπίσαμε στην αρχή με αντιπυρετικά. Είχε επεκταθεί λοίμωξη στον πνεύμονα. Οπότε, εκεί ξεκίνησα αντιβίωση».

Στήριγμά του στη μάχη που έδωσε για να νικήσει τον ιό, η οικογένειά του, οι θεράποντες ιατροί, συγγενείς και φίλοι του. «Είχα πολύ μεγάλη υποστήριξη από όλους», λέει και στέλνει το μήνυμα σε όλους: Να είστε προσεκτικοί γιατί ο ιός δεν είναι άτρωτος.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ