ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί η κυβέρνηση δεν φοβάται τον Αλέξη Τσίπρα

0

Καυστικά σχολίασαν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας ότι τρεις μήνες μετά τις εκλογές εμφανίστηκε σαν να μην έχει καταλάβει απολύτως τίποτα, σαν να μην έχει κυβερνήσει ποτέ.

Όπως έλεγαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, η αυτοκριτική που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για την περίοδο της διακυβέρνησής του είναι αστεία. Και αυτό γιατί όσα υποστήριξε ότι δεν έκανε, τα έκανε με το παραπάνω.

Ως εκ τούτου, το κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμά ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς οι πολίτες έχουν ήδη καταλάβει τη διαφορά.

Παρότι κρίνεται θετικά να λέει ο πρώην πρωθυπουργός ότι τα αρνητικά της οικονομίας τα έχουμε αφήσει πίσω μας, εκτιμάται ότι θα πρέπει παράλληλα να παραδέχεται ότι η αλλαγή αυτή επιταχύνθηκε πολλαπλά μετά τις εκλογές με τη νέα κυβέρνηση, που έδωσε ώθηση στις μεταρρυθμίσεις και ψήφισε ήδη τους πρώτους νόμους που θα αλλάξουν τους «ρυθμούς» του κράτους και στον τομέα των επενδύσεων.

Παρόλα αυτά, στο κυβερνών κόμμα δεν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα διατηρήσει ήπιους τόνους και θα ασκήσει «υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Κάτι το οποίο, όπως λένε, μαρτυρά η αυτοδιάψευσή του στη χτεσινή ομιλία του.

Από τη μία έλεγε ότι δεν θα κάνει ως αντιπολίτευση πολιτική που θα μηδενίζει το έργο της κυβέρνησης και στην αμέσως επόμενη πρόταση τα επιχειρήματα και τα παραδείγματα που έφερνε διέψευδαν τα λεγόμενά του.

Γενικά, στο κυβερνών κόμμα είδαν τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ «πολιτικά γερασμένο». Όπως λένε, εμφανίστηκε απόλυτα προβλέψιμος, δίχως να μιλήσει για τα πραγματικά λάθη που έγιναν και οδήγησαν στην «τιμωρία» του από το εκλογικό σώμα.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζουν ότι δεν μίλησε τη «γλώσσα της αλήθειας» ούτε φυσικά την… ίδια «γλώσσα» με τα στελέχη του, που χειροκρότησαν επειδή πολύ απλά έτσι έπρεπε να κάνουν.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, η κυβέρνηση τονίζει πως ο ελληνικός λαός δεν ακολουθεί τον κ. Τσίπρα αλλά είναι αλλού.

«Μετά το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” και το “Παράλληλο Πρόγραμμα” ο κ. Τσίπρας επέστρεψε σήμερα στη Θεσσαλονίκη “έτσι, χωρίς Πρόγραμμα”. Μόνο για να πει “είμαστε ακόμη ζωντανοί” στο εσωκομματικό του ακροατήριο και να αραδιάσει, πάλι, αμέτρητα ψέματα. Ψέματα στην κυβέρνηση; Περισσότερα ψέματα στην αντιπολίτευση... Έπεισε όλους τους Έλληνες ότι δεν έχει ιδέα από το πως δουλεύει η οικονομία και το πλήγμα που της προκάλεσε με κύριο θύμα του τη μεσαία τάξη. Απέδειξε ότι δεν μπορεί να ωριμάσει. Απέδειξε κυρίως ότι δεν διδάχθηκε τίποτα από την ετυμηγορία των Ελλήνων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου».

Και καταλήγει: «Ο κ. Τσίπρας παραμένει αδιόρθωτος. Η Ελλάδα όμως δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Κοιτάζουμε μπροστά, όλοι μαζί, για να λύσουμε τα προβλήματα που συσσώρευσε η προηγούμενη κυβέρνηση και να βγάλουμε από τις πλάτες των πολιτών τα βάρη που τους φόρτωσε. Με επενδύσεις, πολλές και καλύτερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους. Ο κ. Τσίπρας λέει “είμαστε εδώ”. Οι Έλληνες όμως είναι ήδη αλλού».

 

cnn.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ