ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκίνησαν οι απολογίες για την εγκληματική οργάνωση

0

Άνοιξε ο κύκλος των απολογιών των κατηγορούμενων για την εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με τον πρώτο κατηγορούμενο να δηλώνει υποστηρικτής της. Κανονικά επρόκειτο να συνεχίσει την απολογία του για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ ο πυρηνάρχης Περάματος Αν. Πανταζής, αλλά λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα.

Έτσι, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας προχώρησε στον πρώτο από τους κατηγορούμενους για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Διονύσης Αγιοβλασίτης, που είναι κατηγορούμενος για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο», ερωτήθηκε μεταξύ αλλων για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κατηγορούμενο στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιάννη Καζαντζόγλου, όταν πλέον είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για το επεισόδιο στο «Συνεργείο». «Ήθελα να μάθω τι έχει συμβεί. Μου είπαν στην αρχή ότι θα υπάρξει ενημέρωση από τον Ιωάννη Λαγό, μέσω του πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη» αποκρίθηκε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Από ποιον ζητήσατε εξηγήσεις;

Κατηγορούμενος: Το μήνυμα που μιλάω με τον Καζαντζόγλου και λέει ότι θα πάρει τον Πατέλη και μετά τον Λαγό και θα με ενημερώσει. Μετά με πήρε ο Καζαντζόγλου για τελείως άσχετο λόγο και μου λεει: «Δεν έχει συμβεί κάτι, είναι λασπολογία. Το έκαναν για το θεαθήναι».

Εισαγγελέας: Λέτε πως ο Καζαντζόγλου πήρε τον Πατέλη και αυτός το Λαγό. Καταλαβαίνω ότι περιμένατε εντολή από άλλους για το τί θα πείτε στην καταθεση σας.

Κατηγορούμενος: Εγώ μίλησα με τον Καζαντζόγλου για να με ενημερώσει αν είχε συμβεί κάτι

Εισαγγελέας: Θέλατε να σας δώσουν κατευθύνσεις άλλοι. Γιατί;

Κατηγορούμενος: Όταν σε καλούν να δώσεις κατάθεση πρώτη φορά στη ζωή σου...

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κατηγορούμενος «ξέφυγε» από τη γραμμή των προηγούμενων σχετικά με τις πιέσεις από την ανακρίτρια, κάνοντας λόγο για σχεδόν «μητρική συμπεριφορά». Μάλιστα, αυτός ήταν και ο λόγος που ανασκεύασε την αρχική του θέση ότι δεν γνώριζε τον Καζαντζόγλου. «Μετά από ότι είχε γίνει με το Φύσσα, είχε έρθει ένα χαρτί ότι είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Φοβήθηκα. Ήταν τρομακτικό και πρωτόγνωρο για μένα και είπα ό,τι είπα. Μετά με την ειδική ανακρίτρια ένιωσα άνετα και μίλησα. Ήταν πολύ φιλική. Ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος, ο πατέρας μου απ’έξω έκλαιγε και η συμπεριφορά της ήταν σχεδόν μητρική».

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ