ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Λείπει βαρύς οπλισμός του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο

0

Από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων λείπουν τόσο αντιαρματικά όσο και χειροβομβίδες

Έρευνες διεξάγονται από το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και την Αντιτρομοκρατική για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από τον Ναυτικό Σταθμό Λέρου, καθώς έπειτα από καταμέτρηση που έγινε φαίνεται πως λείπουν τόσο αντιαρματικά όσο και χειροβομβίδες.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ αναχώρησαν το πρωί για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η ΕΛΑΣ από το ΓΕΝ έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα (Δευτέρα 9/9) σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής αλλά όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο ethnos.gr, το στρατιωτικό υλικό δεν χάθηκε τώρα αλλά αρκετό καιρό πιο πριν. Στις έρευνες που διεξάγονται μέσα και από καταθέσεις γίνεται προσπάθεια ώστε να γνωστοποιηθεί η ακριβή χρονική περίοδος που έλαβε χώρα το συμβάν.

Ο πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ, εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια γενόμενων ελέγχων, διαπιστώθηκε ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ). Του περιστατικού έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές Αρχές, ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό».

Επίσης, την έρευνα έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική (κλιμάκιό της ήδη ταξιδεύει για το νησί), ενώ έχει διαταχθεί προανάκριση για τη διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών κάτω από τις οποίες αφαιρέθηκε ή χάθηκε το στρατιωτικό υλικό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ