ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Η ανάγκη της αλλαγής

0

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΡΕΘΥΜΝΟ ΑΞΙΖΕΙΣ» ΤΟΥ Θ. ΝΙΝΟΥ

Την τελευταία Κυριακή του Μαίου 2019 μαζί με τις Ευρωπαικές και Περιφερειακές εκλογές θα γίνουν και οι Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές τόσο για την ανάδειξη των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκταση του νέου Δημάρχου και της νέας Δημοτικής Αρχής, όσο και των νέων Προέδρων και Κοινοτήτων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Το Σύνταγμα, αναφέρει ρητά ότι όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα στο «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», μπορούν δηλαδή οι πολίτες να συμμετάσχουν ουσιαστικά με τη ψήφο τους στην εκλογή, ενώ έχουν και το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα με οποιονδήποτε συνδυασμό επιθυμούν.

Η απόφασή μου να ασκήσω και το δεύτερo συνταγματικό μου δικαίωμα, δηλαδή του «εκλέγεσθαι», ήρθε μετά από βαθύτατο προβληματισμό, ώριμη σκέψη και παροτρύνσεις από πολλούς συνδημότες μου, να δηλώσω "παρών" στις εκλογές αυτές, έχοντας στόχο να καταστήσουμε το Δήμο Ρεθύμνου πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας.

Ο τόπος μας έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά τα πλεονεκτήματά του, να εμπνευστούν, να ενημερωθούν και να καθοδηγηθούν σωστά οι κάτοικοί του.

Η δύναμη μιας πόλης είναι η δύναμη των ανθρώπων της. Η δύναμη του Ρεθύμνου είναι η δύναμη της απόφασης, της συμμετοχής και της έμπνευσης των πολιτών της. Και σε μια εποχή δύσκολη, που η δυσπιστία κυριαρχεί και η αμφιβολία γεννά δισταγμούς, η συμμετοχή στα δημόσια πράγματα είναι κάτι περισσότερο από υποχρέωση. Είναι καθήκον. Για εμάς και τα παιδιά μας.

Αποτελεί ακράδαντο γεγονός ότι η φθορά για μια Δημοτική Αρχή μέσα στο διάβα των χρόνων είναι αναπόφευκτη, σχεδόν νομοτελειακή, ιδιαίτερα για τη νυν Δημοτική Αρχή, η οποία ορίζει τις τύχες των ρεθυμνιωτών από το 2006. Έγιναν πολλά καλά, αλλά και πολλά σημαντικά λάθη και ουσιαστικές παραλείψεις. Ίσως γιατί μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στέρεψαν οι ιδέες, χάθηκε η έμπνευση, κουράστηκαν οι άρχοντες…! Και είναι απόλυτα λογικό αυτό. Αναλογιστείτε ότι επί τόσα χρόνια βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους, τις ίδιες και τις ίδιες, σαν να μην υπάρχουν άλλοι άνθρωποι ικανοί να διαχειριστούν επάξια την τύχη της πόλης μας. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι η μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία από οποιανδήποτε κρατική θέση, κάποια στιγμή, μετατρέπεται σε καθεστώς. Κάτι το οποίο οδηγεί μετέπειτα σε αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Σε αντιδημοκρατικές συναλλαγές. Σε συναλλαγές που δεν ευνοούν και δεν οδηγούν στην ευρύτερη ευημερία όλων των πολιτών. Δεν κατηγορούμε κανένα και ούτε υπονοούμε κάτι, αλλά μελετώντας την ιστορία, εκεί οδηγούμαστε ή θα οδηγηθούμε τελικά. Για αυτό το λόγο δεν είναι τυχαίο και θα αναφερθώ χαριτολογώντας σε μια φράση του Πορτογάλου συγγραφέα José Maria de Eça de Queiroz ότι «Οι πολιτικοί είναι σαν τις πάνες των μωρών. Και τα δύο χρειάζονται συχνά αλλαγή και για τον ίδιο λόγο». Για αυτό και η εναλλαγή των κομμάτων-συνδυασμών στην εξουσία μέσω της διενέργειας αδιάβλητων εκλογικών αναμετρήσεων αποτελεί τον ορισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσοι από τους «άρχοντες» δεν το γνωρίζουν αυτό, κινδυνεύουν να χάσουν την υστεροφημία τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ